Giv os små skamlæber

Ny trend hos unge piger: Betaler formue for at få opereret kønslæberne mindre på privatklinik

Mange unge piger føler, deres kønsorganer er ulækre. Efter at kvinder er begyndt at barbere sig forneden, er det lettere at sammenligne sig med andre i svømmehallen og brusebadet efter sport. Så kommer utilfredsheden og ønsket om en operation. (Foto: Georgi Staykov)
Mange unge piger føler, deres kønsorganer er ulækre. Efter at kvinder er begyndt at barbere sig forneden, er det lettere at sammenligne sig med andre i svømmehallen og brusebadet efter sport. Så kommer utilfredsheden og ønsket om en operation. (Foto: Georgi Staykov)
Følg Sex & Samliv
En ny trend er blevet populær blandt unge kvinder:

De vil have deres indre kønslæber opereret mindre -og betaler gerne dyrt for at få ændret deres krop.

- Vi får mange henvendelser, fortrinsvis fra unge piger der mener, at deres indre kønslæber hænger og flagrer. Derfor vil de gerne have en operation, siger Charlotte Wilken-Jensen, der er overlæge på Roskilde Amtssygehus, gynækologisk afdeling.

De unge piger bliver imidlertid afvist i det offentlige system, da plastikoperationer for neden grænser til det direkte farlige:

- Sammen med klitoris er kønslæberne det mest følsomme på kvindens krop. En plastikoperation her med alt, hvad heraf følger af arvæv og brusk, kan direkte ødelægge pigens mulighed for seksuel tilfredsstillelse, fastslår overlægen.

Den alvorlige risiko ved at lade sig operere forneden afholder dog ikke pigerne fra at lægge sig på operationsbordet.

På Brede Plastikkirurgiske Klinik i Lyngby fortæller Anne Karina Busch Steenfos, at de har haft cirka seks operationer af kønslæber det seneste år.

- Og vi er en lille og forholdsvis nystartet klinik, så jeg formoder, at tallet er langt større på andre klinikker.

Prisen for at få gjort sine kønslæber mindre ligger på cirka 6000-9000 kroner.

Kan se de nøgne kønsdele
Også på Hillerød Sygehus' gynækologiske afdeling kender de til det nye fænomen. Her blev de før i tiden hvert år opsøgt af i gennemsnit én kvinde, der mente, at hendes kønslæber var så store, at de generede. I dag bliver de kontaktet af cirka tre piger om ugen, som klager over, at skamlæberne giver problemer, når de cykler, rider eller dyrker sex.

- Men jeg tror mere, det handler om, at kvinder i dag er begyndt at barbere sig for neden, så nu kan vi pludselig bedømme hinanden i svømmehallen og i brusebadet efter sport. Her bliver mange piger så konfronteret med, at deres kønslæber er større end venindernes, siger sygeplejerske og sexualrådgiver Lene Ellebrandt.

Opkast-lyde
Hun underviser i seksualvejledning på flere folkeskoler og har bidt mærke i, at de fleste unge piger ser på deres kønsdele som noget ekstremt ulækkert.

- Drengene har et meget mere afslappet forhold til deres penis, som de jo har holdt i hånden, fra de var helt små, og som de er meget glade for. Pigerne til gengæld laver opkast-lyde, når man taler om deres kønsorganer -de kan slet ikke forholde sig til dem. Og det er et problem.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind