Annonce:
Annonce:

Syv dage med sex

Kan sex på menuen en uge i træk forbedre sex- og samlivet?

Annonce:
Følg Sex & Samliv

Nogle sexologer hævder, at en sexkur kan hjælpe par, der har ondt i sex- og samlivet. En kur kan være at lade være med at dyrke sex i 30 dage (ide: forbud gør sex spændende) eller at dyrke sex hver dag i 30 dage, hvor ideen er, at man får sat godt og grundigt ild i pejsen, så man så at sige vil fortsætte med at have lyst til sex, efter perioden er overstået.

Se video herover artiklen

Nu har TV3 med realityprogrammet 'Syv dage med sex' lavet en light-model af sidstnævnte sexkur. Her optræder seks danske par, som alle skal prøve at have sex i hver dag i en uge for at blvie bedre kærester. Heraf titlen 'Syv dage med sex.'

Ifølge producenterne var der blandet succes: Kun to af de seks par får rent faktisk knaldet alle dage, og to af parrene er efterfølgende gået fra hinanden.

Knald dig ud af krisen

Annonce:

Vi har talt med Kiki, som sammen med sin partner Bjarne kan ses i klippet over ariklen her. De er i afsnit 2, der sendes 28. maj.

Kiki fortæller, at de så reklamen, hvor TV3 efterlyste par, der havde 'glemt' at dyrke sex. Og Kiki og Bjarne kunne sætte kryds ud for alle symptomerne. Som forældre til et tvillingepar på to år kan det være svært at huske hinanden.

Sådan undgår du 'ikke i aften, skat’

- Vi havde kvartalssex. Så vi meldte os. Vi turde tage den grænseoverskridende udfordring. Og det virkede. Vi husker spontant at nyde hinanden og har meget oftere sex nu. Det er ikke noget, vi skemalægger. Så det er klart noget, vi kan anbefale andre, der har glemt sex i det daglige stress, siger Kiki, der dog indrømmer, at de kun nåede at få sex i fem af de syv dage.

Kiki og Bjarne er begge 31 og kommer Holbæk-egnen.

Læs:

Børn og job ødelægger sexlivet

Annonce:

Ikke så simpelt
Sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen, der optræder som ekspert i 3. afsnit af 'Syv dage med sex', fortæller i Sådan bryder i den onde sexcirkel, at det ikke er så simpelt, at man kan store løse parproblemer med lidt mere sex:

- Det er det altså en misforståelse det der. Hvis først lysten er sådan rigtigt forsvundet, så handler det ikke længere blot om at 'vække kroppen', så handler det om noget meget mere grundlæggende. Om at hun TROR, hun har det liv, hun ønsker sig/eller der er mulighed for, men i virkeligheden er hun ikke rigtigt glad, for sådan som livet ser ud/føles.

- Nej, løsningen er, at folk begynder at få hovedet ud af røven og bliver bevidste om, hvad de laver, og hvad de gør ved hinanden og sig selv i de forhold der.

Læs Signe V. Bentzens råd til, hvordan man kommer ud af sexkrisen her:

Sådan bryder I den onde sexcirkel

Positivt
Bentzen kollega, Rikke Thuesen, er anderledes positivt stemt overfor ideen bag sexkuren.

Annonce:

- Jeg tror, ideen bag er god. Det er jo bevist, at kroppen taler sit eget sprog, og at man via kroppen kan forløse følelser eller komme i tættere kontakt med sine følelser via kropslighed. Så det at et par hver dag i en eller anden form skal være nøgne sammen, kan sagtens give en masse positivt til parret.

- De kan give en nærheds- og samhørighedsfølelse, som minder parre om den intimitet, de havde engang, og som han løsne spændingen og fastlåstheden mellem dem, så de kan tale om deres problemer og deres forhold, siger Thuesen, der forklarer, at folk, der kysser og krammer og rører og nusser, har ofte også lettere ved at klare konflikterne og tale om dem på en ordentlig måde, da krop og følelser hænger sammen.

Hemmeligheden bag lykkelige forhold

Så ideen bag sexkuren er god nok, men tilgengæld finder Thuesen (tv-)konceptet lidt mere tvivlsomt:

- At bede et par i krise om at dyrke sex hver dag, finder jeg uansvarligt, da det kan være yderst grænseoverskridende - og kan i værste instans føles som overgreb, hvis den ene part ganske enkelt ikke kan finde lysten. Nøgenhed sammen hver dag er fint, men man skal virkelig træde varsomt med at anbefale sex hver dag.

Annonce:

- Mange af parforholdskonflikternes symptom er manglende sex i forholdet, men årsagerne er ofte af mere følelsesmæssig karakter og de kan ikke klares ved en tur på lagnerne (eller 7). Så jeg håber der også bliver gjort plads til kommuikationstræning og samtaler om dybere ting for de par der deltager i programmet, siger Thuesen.

TV: Sådan er mænd og kvinders sexlyst

Har du knas i dit sex&samliv? Så skriv til Signes brevkasse og få hjælp. Det er helt anonymt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: