Kvinder tænder på guitarister

Universitetsundersøgelse slår fast, at manden med guitaren er mere tiltrækkende på kvinder end samme mand med sportstaske

Nu er det bevist: Guitarhelten er tiltrækkende på kvinder. Og så ikke et ord om fallossymboler og starfuckeri... (Foto: colourbox.com)
Nu er det bevist: Guitarhelten er tiltrækkende på kvinder. Og så ikke et ord om fallossymboler og starfuckeri... (Foto: colourbox.com)

Så er der godt nyt til alle mænd, der på det nærmeste nægter at gå uden for døren uden guitaren klistret til ryggen, mens sportsfanatikeren, der ynder at slæbe sin taske med rundt i byen, nok bør tænke sig om en ekstra gang.

I hvert fald hvis han har intentioner om at gøre et ekstra positivt indtryk på pigerne undervejs.

TV: Klar til VM i luftsex

For det faktum, at man som mand blot bærer omkring på en guitar forøger nemlig vedkommendes chancer for at komme i positiv dialog med det modsatte køn, viser en ny undersøgelse foretaget af professor Nicolas Gueguen på University of South Brittany i Frankrig.

Undersøgelsen er publiceret i 'Psychology of Music.'

Nicolas Gueguen har tidligere forsket i sex og omegn:

TV: Disse kvinder går mest sexet Derfor tænder kvinder på brandmænd og Store bryster giver lift

Næsten en tredjedel kvinder, nemlig 31 procent, er ifølge professorens undersøgelse villige til at udlevere deres telefonnummer til en vildt fremmed mand, hvis vedkommende bærer rundt på en guitar. Om han så kan spille på instrumentet eller ej, og om det lyder specielt godt eller ej, betyder i situationen overhovedet intet. Blot synet af guitaren er nemlig nok.

Og råder man ikke lige over en guitar, så kan en tuba, violin, trompet eller et helt fjerde instrument altså også gøre scoretricket for mænd, påpeger den franske undersøgelse.

Blotterpar: Vi holder vagt for hinanden

Scorede telefonnumre i storcentret
Nicolas Gueguen, som står bag undersøgelsen, hyrede en 20-årig ung mand til i et storcenter at kontakte 300 vildt fremmede piger i alderen 18 – 22 år.

100 piger blev kontaktet af manden, mens han bar rundt på en sportstaske, andre 100 piger oplevede ham med den famøse guitar, mens han kontaktede de sidste 100 piger uden noget i hænderne. Og alle 300 gange gik han til score-opgaven ved at sige til pigen, at han syntes, hun så godt ud, og om han måtte bede om hendes telefonnummer.

Guitaren indbragte ham 31 telefonnumre, sportstasken blot ni numre, mens han scorede 14 telefonnumre, da han uden at bære på noget tog kontakt til fremmede piger i storcentret.

Scor med en tegning

Professor Gueguen finder lighedspunkter med en israelsk undersøgelse fra 2012, udført af University og Tel Aviv og Ben Gurion University, hvor 100 singlekvinder via Facebook blev kontaktet af en fremmed mand med et ”I like your photo” henvendelse.

50 af kvinderne blev kontaktet af en på billedet guitarspillende mand, mens de øvrige 50 blev kontaktet online af samme mand uden musisk score-rekvisit.

Kun fem kvinder, altså 10 procent, accepterede og/eller responderede på henvendelsen fra manden uden guitar, mens samme mand med guitar høstede 28 procent.

Vil du gå i seng med mig?

Mænd hopper ikke på guitar-tricket
Ifølge den franske undersøgelse, så understøtter synet af guitaren – eller et hvilket som helst andet instrument – at manden (formentlig) er intelligent, at han er villig til at lære og har en selvstændig hobby.

Desuden, mener man, at der også kan drages en parallel til den måde, musikere ofte præsenteres og portrætteres i medierne, at guitaren simpelthen er et symbol på status og rigdom.

For at teste, om synet af en guitar også virker på mænd, så gentog professor Gueguens team den israelske Facebook-undersøgelse, men lod nu en kvinde rundsende et foto af sig selv med og uden guitar.

Og her blev resultatet, at der ingen forskel i respons var på, om kvinden på billedet spillede på guitar eller ej. Dette indikerer, mener man, at det primært er kvinder der anser at spille et instrument som et decideret attraktivt træk.

Succesfulde kunstnere får mest k....