Se hvem der har det bedste sexliv

Rige og veluddannede topper knaldelisten - i Sverige

Hvis denne kvinde var svensk, veluddannet og rig, ville hun dyrke meget sex...
Hvis denne kvinde var svensk, veluddannet og rig, ville hun dyrke meget sex...

I en af de største sexundersøgelser i Sverige i mange år fremgår det, at selv i lighedens eget land er der forskel på rig og fattig:

For de rige og veluddannede har mest sex.

Ifølge aftonbladet.se, som har lavet undersøgelsen sammen med analysebureauet United Minds blandt 3000 repræsentativt udvalgte svenskere, ser det ud til, at dem, som har, skal gives. Hvilket bekræfter en dansk videnskabelig undersøgelse fra 2011, der viste, at Underdanmark har dårligt sexliv.

Hvor ofte man har sex, og hvor tilfreds man er med sexlivet, hænger nøje sammen med køn og klasse:

Svensk undersøgelse: Sådan boller vælgerne

Blandt de mest højtuddannede er 52 procent tilfreds med sexlivet - det samme gælder for 44 procent af de personer, som kun har gået i folkeskolen. Og 54 procent i højindkomstgruppen er glade for sexlivet, 47 procent i mellemgruppen og 39 procent blandt de fattige. Samme tendenser ser man i forhold til sexfrekvens.

Ligeledes fremgår det, at der er mere kærlighed i rig sex, idet flere af de vellønnede havde kærlige følelser til deres seneste sexpartner end de, der tjener mindre.

Her er dit sexliv

Kvinder
Der er selvfølgelig også kønsforskelle i undersøgelsen: 46 procent af mændene føler ofte lyst mod blot hver femte kvinde. Og de, kvinder der oftest havde lyst, var, ja rigtigt gættet: de rige og de veluddannede.

- Det er helt på linje med det generelle billede af folkesundheden. Det er satans tragisk, at det også er sådan her, det handler om sex, mener aftonbladet.se's chefredaktør Göran Greider og hiver politik ind i sengen:

- Der er enorme kræfter, som arbejder på at øge uligheden i samfundet. Højrefløjen glæder sig over det, og socialdemokaterne siger indenting.

Danskerne: Sex er kedeligt