Kvinder ser ned på sexlystne medsøstre

Kvinde er kvinde værst: ingen vil være veninde med en tøjte

Ifølge forskerne viser undersøgelsen, at selv om de kulturelle og sociale holdninger til uforpligtende sex har ændret sig, er der stadig forskel på, hvad mænd og kvinder 'må.' (Foto: colourbox.com)
Ifølge forskerne viser undersøgelsen, at selv om de kulturelle og sociale holdninger til uforpligtende sex har ændret sig, er der stadig forskel på, hvad mænd og kvinder 'må.' (Foto: colourbox.com)
Følg Sex & Samliv

Kønsstereotyper og fordomme er ikke kun noget, vi har overfor det modsatte køn - det er i høj grad også noget, vi nærer i forhold til vores kønsfæller. Og især kvinder er kvinder værst.

Det fremgår af en undersøgelse publiceret i 'Journal of Social and Personal Relationships,' hvor psykologer fra Cornell University har set nærmere på, hvor vi forholder os til seksuelt promiskuøse personer.

De 751 collegestuderende, der deltog i studiet, skulle fortælle om deres seksuelle historik og deres syn på uforpligtende sex. Derudover skulle de bedømme en fiktiv persons venskabskvaliteter ud fra parametre som varme, kompetence, moral, følelsesmæssig stabilitet og generel elskelighed.

Den fiktive persons egenskaber var identiske, bortset fra at forskerne ændrede på vedkommendes antal sexpartere - mellem 2 og 20.

Mænd vil have frisk kød

Kvinderne angav, de ikke ville være veninder med den promiskuøse version - ovenikøbet hvis de selv var positive overfor uforpligtende sex og havde mange sexpartnere.

Mænd var lidt mindre firkantede. De havde ingen problemer med at være venner med seksuelt udadvendte mænd.

Ifølge forskerne viser undersøgelsen, at selv om de kulturelle og sociale holdninger til uforpligtende sex har ændret sig, er der stadig forskel på, hvad mænd og kvinder 'må.'

Tattoo? Så må hun være fræk!

Kvinder med mange sexpartnere anses som tøjter, mens mænd med stor erfaring er hingste. Nogenlunde samme konklusion kom andre forskere frem til her:

Kvinder kan også lide engangsknald

Det, der overraskede forskerne, var, hvor fordømmende promiskuøse kvinder var overfor fritlevende medsøstre, når det handlede om potentielt venskab - selv om det netop kunne være de samme kvinder, de kunne få forståelse og støtte fra.

Sammenholdt med tidligere forskning, der viser, at mange mænd ikke anser en promiskuøs kvinde som en passende langtidspartner, tyder det på, at de letlevende piger isoleres socialt.

Så ærlig skal du være i sengen

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind