Så er det strap on-uge

Nogle par bytter roller, så kvinden knalder manden

Uge 25 står i påspændingsdildoens tegn.
Uge 25 står i påspændingsdildoens tegn.
Følg Sex & Samliv

Der er International kvindedag, der er Mors dag og Fars dag og Grundlovsdag - og så er der afgivet en hel måned til onani i International Masturbation month (maj måned).

Om det er fordi påspændingsdildoer er lidt mindre mainstream end onani, at de kun får en uge opmærksomhed i International Strap-On Week, vides ikke.

I hvert fald er den just pågyndte uge, uge 25, erklæret for International Strap-on uge af det store legetøjscenter Good Vibes, som hævder, at de har oplevet en stigende interesse for legetøjet fra heteroseksuelle par. Disse par ønsker at udforske en leg, hvor manden er den modtagende part.

TV: Signe finder dit g-punkt

Ifølge Good Vibes kan det være en fræk oplevelse, især hvis mandens prostata bliver stimuleret på betryggende vis.

Påspændingsdildoer kan også bruges af kvinder og transkønnede.

Derfor er det frækt
Brevkasseredaktør, sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen får mange breve fra nysgerrige par og fra mænd, der gerne vil knaldes med en påspændingsdildo:

Jeg vil knaldes med en strap-onMin strap-on kan ikke komme i bundJeg vil tages med en strap on

- Nogle kvinder synes, det er et herligt power-trip med den omvendte rollefordeling. Nu er hun den, der kan tage, hvad hun vil have. Og manden kan få lov til at opleve at være den, som bliver taget, forklarer Bentzen.

- Mange synes det er meget spændende med den rollebytning i 'giver' og 'modtager'-rollerne. Ofte starter det med en leg med magbalancen, og en del kvinder bliver meget bedre til at tænke kreativt og 'planlægge' lege end de har været før.

- Og mange mænd oplever, at de meget bedre forstår at læne sig tilbage og ikke hele tiden tage føringen og dermed give kvinden lidt mere plads til at prøve sig frem. Og så kan man jo også bruge påspændingsdildoerne til dobbelt penetrering, altså hvor kvinden både får hans penis og dildoen i vagina og anus.

Analsex sundt for mænd

Ifølge Bentzen er der nogle ting, man skal overveje, før man kaster sig ud i et køb:

- For det første skal man tænke over, om man 'kun' ønsker at den ene part bliver penetreret eller om penetreringen skal gå begge veje. I så fald er den klassiske strap-on ikke så anvendelig, fordi den er designet til kun at 'virke den ene vej. Hvis man er ude efter, at begge bliver penetreret, skal man gå efter dildoer, der er føjelige og designet netop til det, siger Bentzen, der oplever, at mænd i stigende grad er blevet nysgerrige på deres anus og den nydelse, der kan ligge i at blive stimuleret der.

TV: Hun ta'r dig med på nye analeventyr

Den klassiske påspændingsdildo findes i mange udgaver:

- Gå efter noget i kvalitet for billige plastisk stropper, der ikke holder formen og som skærer i huden, lægger altså en gevaldig dæmper på fornøjelsen.

Erotik.dk, som leverer legetøj til folkelige priser, oplyser, at de sælger en del strap-ons. Det ligeligt fordelt mellem kønnene, og ofte købes der anal glidecreme til. De sælger flest af detteharness (selve påspændingsenheden) med tilhørende dildo til en samlet pris af 438 kroner.

Derfor er analsex til mænd frækt

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Lad os hermed rose de radikale