Annonce:
Annonce:

Sexolog vild med forbudt musikvideo

Hvad går den der ammescene i The Timber Will Fall' ud på? Det forklarer sexologen Sara Skaarup

Sara Skaarup er også begejstret for det de seksuelle tabuer, videoen berører.
Sara Skaarup er også begejstret for det de seksuelle tabuer, videoen berører.
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Aske Bangs musikvideo til Scarlet Chives’ single 'The Timber Will Fall' var for fræk til youtube og facebook og kom i går filmmagasinet Ekkos hitliste over kortfilm.

Og det ikke kun filmfolk, som hylder den banebrydende video. Sexologen Sara Skaarup er vild med dens grænseoverskridendene form. Bare det, at den store kvinde i videoen ikke er konventionelt sexet, er frigørende:

- Ja, vi har set en plussize i en musikvideo før, Adele for eksempel, men også hun er fotoshoppet til perfektion. De her kvinder er ægte og u-makeuppede, de er ikke konventionelt sexede - men drønende seksuelle i deres kraft, siger Skaarup, der mener, at kvinder i musikvidoer normalt er strømlinede som fotomodeller og dullet op med sminke og sexet tøj - de ligner ofte noget fra pornofilm.

På slaveskolen bliver pigerne lykkelige

Annonce:

- Det er de her damer ikke. Det er sjældent, vi får lov at se en kvinde der både er kraftig og usminket i en erotisk rolle - og det må man sige, vi gør her. Når man caster almindelige kvinder som seksuelle aktører på lærredet, er man med til at frigøre os, der kigger på, fra dogmet om, at kun kvinder med modelmål, der kan være seksuelle på film. Det er super cool, fordi de fleste af os selv ikke ligner Beyonce, men måske nærmere en mellemting af de to i videoen her.

Tabu
Sara Skaarup er også begejstret for det de seksuelle tabuer, videoen berører.

- Det er fantastisk, som den mikser køns-forventninger. Kvinden som caretaker er ny. Her sørger hun for ham, kvinderne er både jægere, de serverer og bestemmer og nærer mændene, siger sexologen.

- Ammescenen er for eksempel interessant, fordi dét at lege med en moderlig energi i sengen er tabu for langt de fleste. At drikke mælk ser jeg som et symbol. Rigtig mange mænd ville elske at give sig hen til en stor frodig kvinde, der bare tog sig af dem - og ikke krævede.

Jeg får direktøren ned på alle fire

På den måde giver videoen plads til den mandlige seksualitets dyriske side og hans fortrængte lyst til total underkastelse:

Annonce:

- Og det har vi manglet i en tid, hvor alle hyler op om, at mænd er tøsedrenge uden retning. En bog som 'Fifty Shades of Grey' har gjort det okay at sige som kvinde, at man gerne vil underkaste sig. Men det er stadig forbundet med noget umaskulint, hvis manden ønsker at prøve det samme. Her i videoens univers er det kvinderne, der bestemmer. Det er et tema, vi ved går igen i en del mænds fantasier: At blive brugt seksuelt.

37-årige Søren: Jeg er sexslave

- Ikke så sært, da der er ekstrem efterspørgsel på handlekraftige mænd: Alle kvinder vil have en mand, der kan tage fat og sætte sin vilje igennem i sengen. Men ikke ret mange tænker på, at manden også kan have lyst til og brug for at have lov at være den passive, der bare tager imod. Men faktisk er det netop sådan en behandling, der lader ham op til at tage initiativet næsten gang.

Max, 45: Har brug for at kvinder giver mig ordrer

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: