Sådan scorer du piger uden at være et svin

Med 'Den etiske scoreguide' kan du samle piger op - og alligevel ikke være sexistisk

Scorekonger, players og pick up artists kaldes de mænd, som har gjort en dyd ud af at samle piger op.

Med et veludviklet begrebsapparat, faste fremgangsmetoder og lån fra coaching- og terapi-verdenen blomstrer en hel subkultur med bøger, fora, seminarer og hjemmesider dedikeret til kunsten af score kvinder.

Men kritikere mener, at der i implicit i scorekongernes metoder ligger sexistiske holdninger til kvinder, der skal nedlægges, betvinges, knaldes.

Se også: Scoreguide pusher kvindehad

Blandt andet har den amerikanske forfatter Clarisse Thorn skrevet bogen 'Confessions of a Pickup Artist Chaser,' hvor hun fokuserer på pick up artists (PUA) og deres (mangel) på etik.

Thorn kommer dog frem til, at der findes en etisk forsvarlig scoreteknik.

Den går helt grundliggende ud på at se på scoringen som et fælles mål med kvinden snarere end at se hende som en modstander, der skal overvindes.

Og hvad betyder det så helt konkret? Det har sexjournalisten på salon.com Tracy Clark-Flory et par bud på - dels baseret på feministforfatteren Jaclyn Friedmans ideer, dels på egne erfaringer med scorekonger.

Se også: Kunsten at score kvinder

1. Kvinder er mennesker
Første skridt på vejen med et blive en etisk forsvarligt PUA er at begynde at se kvinder som mennesker og ikke som stereotyper på, hvad den typiske kvinde gør og tænker: Drop alle forsimplinger som kvinder gør dit, kvinder mener dat, kvinder reagerer på dut etc.

For den opmærksomme mand er der mere at lære af de han-dyr, som vi kvinder falder i svime over i biffen. (Foto: colourbox.com) Sexperterne Sexolog: Det falder kvinder for

Det er en fejl at tro, at der findes en formular og manual, der virker på alle kvinder: For så betragter du kvinder som slikautomater, der vil give dig sex, når du har trykket på de rigtige knapper og betalt det korrekte beløb.

Kvinder er forskellige. Punktum.

Se også: Nej mand, hun flirter ikke med dig

2. Vær opmærksom
En del af det at se på kvinden som en person og ikke som en massefabrikeret lørdagskylling eller som en smart gadget, som blot kræver, at du kan tyde brugsvejledningen for at virke, er at give hende opmærksomhed.

Sex & samliv - 29. sep. 2011 - kl. 06:38 TV: Sådan samler du piger op

Hvilket blandt andet betyder, at hun også er med i processen, ligesom det indebærer, at du faktisk lytter til hende. Og reagerer med ægte interesse på det, hun siger og gør, som blandt andet kan være, at hun synes, du er pisseirriterende.

Det er ikke usandsynligt, at du rent faktisk kommer længere med en kvinde, hvis hun ikke føler sig ubehageligt til mode, men derimod lyttet til.

Sexperterne Sexpertens bedste scoretricks

3. Hun er ikke en fjende
Hvis man betragter sin potentielle partner som en fjende, er det mere sandsynsligt, at man bruger metoder og sociale taktikker, der skader vedkommende. Omvendt - hvis du derimod ser kvinden som en ven, vil du være mere påpasselig og betænksom i din omgang med hende.

- De fleste piger elsker at snakke løs om sig selv, så hvis man lader være med at starte med at skrive 'Skal du have fars fede pik på fredag?', så er man allerede nået langt, fortæller Jens. (Foto: BL Foto) Sex & samliv Jens: 'Jeg har været på 1000 dates'

4. Ægte selvtillid
Scoremiljøet og -guider handler i høj grad om at lade som om, man har selvtilid, fordi selvtillid rent faktisk virker, når man vil samle piger op. Men i stedet for at lade, som om du er en selvsikker person, der hviler i sig selv, skal du 'bare' være en.

Se også: Sådan finder du din indre 'bad boy'

Det er en win-win: Du bliver gladere for dig selv, og du faker ikke i forhold til kvinderne, som alt andet lige hellere vil have en ærlig mand med ægte selvtillid end snyd og bedrag.

Sexperterne - 17. aug. 2012 - kl. 10:10 TV: Sådan skal du (ikke) score

5. Vær ærlig
Sig gerne, 'jeg er ikke så meget ud efter din skarpe hjerne som din bløde krop.' Men først efter du har lyttet med ægte interesse i, hvad hun har sagt. Og efter du med en vis rimelighed kan antage, at hun er blevet tryg ved dig.

For hurtige aggressive meldinger resulterer oftest i, at hun ruller med øjnene.

Se også: Fem trin til en god date

6. Sex
Det burde ikke være en ensporet affære at score. Begge parter skal have fornemmelsen af at have vundet i jackpot, når de endelig ender i sengen.

Derfor skal scoringen ikke være, som mange scoremanualer foreskriver, en stadig eskalering af presset på hende, der enten ender med, hun skriger nej eller føler sig presset til sex.

Hun skal ville det så meget som dig.

Forskerne identificerer blandt andet tre grundelementer i scorekongernes repertoire, som svarer overens med psykologiske teorier om parringstrategier. (Foto: colourbox.com) Sex & samliv - 1. feb. 2013 - kl. 12:39 Derfor virker scoreguiderDu kommer langt med humor og (selv-)ironi, når du vælger scorereplikker. (Foto: Colourbox.com) Sex & samliv - 29. sep. 2010 - kl. 16:08 Dette er landets bedste scorereplik

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere