Umodne kvinder onanerer mere

Onanivaner hænger sammen med personlighedstype, hævder forsker

Følg Sex & Samliv

Sex er sundt. Onani skulle også være godt for helbredet og sexlivet:

Onaner mindst én gang om dagen
Sådan gør fælles onani dit sexliv bedre
'Onani er en kunstart'

Men ny videnskabelig undersøgelse af en af sexforskningens kontroversielle pinger, psykologen Stuart Brody fra University of West of Scotland, viser en sammenhæng mellem kvinders onanivaner og mentalt helbred - på den ufede måde.

Trend: Onani-stop gør dig mere mandig

Af studiet, med 132 deltagere, publiceret i ' Sexual and Relationship Therapy,' fremgår det, at kvinder, som gør brug af såkaldte umodne forsvarsmekanismer (i mmature psychological defense mechanisms), onanerer mere og har mere lyst til onani. Samtidg har de mindre lyst til samleje.

De skotske kvinder, som blev fundet på et universitet og et supermarked(!), udfyldte diverse spørgeskemaer, herunder Defense Style Questionnaire-40, som afslører personlighed i forhold til de omtalte forsvarsmekanismer med gradvis overgang fra umoden over neurotisk til moden.

Sådan onanerer piger - i virkeligheden

Og hvad er så umodne forsvarsmekanismer?

Jo, grundliggende set er det at være barnlig i forhold til sine følelser og andre mennesker: Lunefuld, manipulerende, har pludselige hidsighedsanfald, kører en rundt i manegen, styrer med følelser. Det er kvinder med umoden adfærd og reaktionsmønstre, som ubevidst handler (især ved pres) på en uhensigtsmæssig måde, der forhindrer dem i at opnå modne relationer og opnå givne mål og følge et rationale.

(Lyder det som nogen, du kender?)

Det er er altså ikke personer, som er klar til indlæggelse og spændetrøje, så de ikke onanerer sig selv til blods - næ, det er ganske almindelige kvinder med issues.

Fanget i onaniens grå helvede

Forskerne mener, at onani kan fungere som en slags forsøg på selvregulering for kvinder, der sårbare over for stemnings- og følelseskift - men onani kan virke modsat for disse kvinder, som at tisse i bukserne for at holde varmen.

Desuden viste studiet også, at et sundt og modent mentalt helbred var forbundet med lysten til at dyrke penis-i-skede sex og med den faktiske frekvens af samme.

Stuart Brody, der med dette studie er helt klar over, at han lægger sig ud med stort set alle sexologer og sexterapeuter, har længe forsket i kvinders seksualitet og personlighed:

Den store orgasmekrigEndelig fundet: KlitorisLæber afslører sexevnerSkedeorgasmer er et sundhedstegnNyt fra orgasmefrontenUhæmmede kvinder får skedeorgasmerSådan er skedeorgasmer

Brody, der også har påvist, at folk med umode forsvarsmekanismer kan lide j unkfood, alkohol og tv, efterlyser nu lignende forskning med mænd.

Her på redaktionen forudser vi, at han vil komme frem til, at langt de fleste mænd er ret barnlige... Især når de har tømmermænd.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+