Sexlegetøj til mænd hitter

Rejsegilde i legetøjsindustrien: Sexshops melder, at mænd i højere grad end tidligere nu tør købe sexgadgets for deres egen skyld

Følg Sex & Samliv

Bollefåret af plastik er blevet udskiftet med avancerede sexgadgets, trendy buttplugs, pikringe og effektive suttemaskiner.

Og flere og flere mænd har fået mod på at investere i sexlegetøj til eget brug.

Det fremgår af en rundringning til fire danske sexshops, som alle melder om en markant stigning i salget af legetøj til mænd.

Her er efterårets frække nyheder

I Canada og USA har man mærket den øgede efterspørgsel, skriver xbiz.com, der har fingeren på sexpulsen globalt. Shops som Good Vibes og Come As You Are oplyser, at især ikke-realistiske dimser som Tenga æg går godt. Men som ejeren af canadiske Come As You Are siger, Sarah Forbes-Roberts, så er der endnu en vis stigmatisering forbundet med sexlegetøj til mænd:

- Der er stadig en del skam forbundet med mandens seksualitet. Mænd har ikke haft en feministisk revolution eller forfattere, der har sagt, at sex er sundt. Det forventes, at de våger op som teenagere og selv skal finde ud af det hele. Det ironiske er, at vores kultur bruger mange penge på at tilfredsstille den mandlige seksualitet med porno, men her taler vi om kommercialiserede billeder og ikke mænd, der udforsker deres kroppe på deres egen måde.

Designer-dildo til lavpris

Luksus
Vi har talt med fire danske webshops, som alle melder om stigende salg til mænd:

Lennart fra lovejoy.dk fortæller, at de har solgt 10-12 procent flere om året i de sidste to år i forhold til tidligere.

- Vi er sikre på, at det skyldes udviklingen i legetøj til mænd generelt. Der er kommet langt flere luksus-produkter på markedet, som giver mænd langt større valg muligheder end tidligere. Før var der mange kunstige vagina-produkter, som måske fra nogen var for grænseoverskridende. I dag er der et stort udvalg, der ikke ligner. Der er f.eks. Fleshlight og Tenga Æg, siger Lennart, der også bemærker, at mange af de store mærker er begyndt at lave legetøj specifikt til mænd.

De gi'r dig hårdere rejsningTV: Sexlegetøjet til de frække par

- Vi er overbeviste om, at markedet går mere i retning af par leg og ikke mindst, at det bliver mere og mere normalt at eje og bruge sexlegetøj. Også for mænd. Der er ikke længere noget at skjule, da det ser mere og mere lækkert ud.

TV: Her er den ultimative spiller

Nye produkter
Kenneth fra erotik.dk sælger mere sexlegetøj til mænd nu, end han gjorde for bare et eller to år siden:

- Der har været en stigning i antallet af mandlige kunder på ca. 15 procent, og derudover er det generelle antal af kunder konstant stigende. Det viser tydeligt, at det i dag er helt almindeligt at købe og bruge sexlegetøj, både med en partner og også alene.

Potent test af sexmaskiner til mænd

En af forklaringerne på denne stigning er. ifølge erotik.dk. den udvikling af nye produkter til især mænd, som f.eks. Flip Hole fra Japanske Tenga eller de populære Fleshlights repræsenterer.

- Disse produkter er moderne udgaver af den nok i virkeligheden mest morsomme Lolitadukke, som i 80'erne fik mange til at trække på smilebåndet, men frem for forgængerens hårde plast og lidt komiske udformning er disse produkter helt fantastiske både mht. materialer og udformning, siger Kenneth, der tror, at fremtiden vil byde på mange spændende nye produkter.

- Og i kombination med en mere liberal tilgang til sex og onani vil sexlegetøj blive noget, alle bruger og taler om, måske allerede fra næste generation.

TV: Mænd bruger også sexlegetøj

Ingen film
Jan fra sexnetto.dk har oplevet generel stigning inden for seneste to år, men det er salget af sexlegetøj til mænd, der står for den største vækst - op mod 25 procent over de seneste to år. Og det er på trods af, at mændene er holdt op med at købe DVD-film.

- Mændene køber især onani-produkter som Tenga og Fleshlights, buttplugs og glidecremer, men også undertøjet skal være i orden. Herretøjsforretningerne kan vi dog ikke konkurrere med, men så har vi til gengæld nærmest monopol på g-strenge og nettrusser til mænd.

- Udbuddet af produkter til pigerne har domineret markedet længe, men de senere år er der kommet mere og mere sexlegetøj målrettet mændene. Og det har mændene taget godt imod. I takt med et større udbud er der kommet en større efterspørgsel fra mændene. Det er formentlig, fordi der er en meget mere åben dialog bl.a. på grund af 'Fifty Shades of Grey'-trilogien, som jo virkelig har brudt nogle tabuer.

Sådan får du bedre orgasmerTV: Sexlegetøj som de unge vil ha' det

Brugervenlige
Også Mathilde Mackowski fra sinful.dk har haft et godt år:

- Vi sælger klar mere sexlegetøj til mænd nu, end vi har gjort tidligere. Hvis vi ser på de seneste 12 måneder og sammenligner dem med det foregående år, så er vores mest populære sexlegetøj til mænd steget med op mod 40 procent. Det drejer sig om Fun Factory Cobra Penis Vibrator og Fleshlight.

- At vi har oplevet så stor en stigning i salget af sexlegetøj til mænd skyldes flere ting, men jeg tror, at noget af det afgørende har været, at produkternes design er blevet mere tiltalende og brugervenlige, ligesom de også er blevet mere bløde og realistiske at bruge.

TV: Her den frækkeste gave til manden

- Producenter som Tenga, der står bag nogle af vores andre meget populære produkter til mænd, har formået at lave effektive og lækre produkter i enkle og sobre designs, som par også i stigende grad bruger sammen i dobbeltsengen, siger Mathilde, der lige er kommet hjem fra legetøjsmesse i Tyskland, hvor mange nye ting til mænd blev præsenteret.

- Generelt synes jeg, at danskerne er blevet mere afslappede i forhold til sexlegetøj til mænd. Men det er stadig ikke lige så frit som sexlegetøj til kvinder, men vi er bestemt på vej i den rigtige retning.

Grib jernet og opgrader din onani

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind