Når bjerget ikke vil komme til Muhammed, må man bare købe bjerget.
Nogenlunde sådan ræsonnerede folkene i Intact Denmark, efter de forgæves har forsøgt at få kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen i tale.
Intact Denmark, der kæmper mod omskæring af børn i Danmark, bød 3.400 kr. i en auktion til fordel for OCD-, depressions- og angstramte. De vandt auktionen og er nu garanteret en to-timers middag med ministeren.
Hun vil redde forhuden- Selvfølgelig er det en sjov gimmick, at vi har købt ministeren på auktion, men det er altså også ganske alvorligt og måske endda en falliterklæring for demokratiet, at vi hidtil ikke har kunnet få en eneste minister i tale om drengeomskæring. I sidste uge anbefalede Europarådet, at drenge beskyttes mod omskæring af deres raske kønsorganer, indtil de når en alder, hvor de kan bestemme selv på et oplyst grundlag. Det er præcis det, vores medlemmer ønsker indført her i Danmark, lyder det fra forkvinde Lena Nyhus i en pressemeddelelse.
Sidste år kom den danske overlæge Morten Frisch frem med undersøgelser, der påviste, at det kan have n egative følger på sexlivet, hvis man bliver omskåret. Først og fremmest fjerner man en masse følsomhed sammen med den afsnittede forhud, som svarer til arealet af en 50-kroners seddel på den voksne mand.
Forskere skændes om forhudMen det lyder da mere som en sag for Sundhedsministeren?
- For os er det her helt oplagt: Man skal ikke skære i små, raske børn, uanset køn, og da man ikke må skære i pigebørn, må omskæring af drengebørn da være en sag for ligestillingsministeren, siger Lena Nyhus til ekstrabladet.dk.
- Det er de færreste folketingsmedlemmer, der vil tage stilling til emnet, og især ministre er svære at få i tale. Derfor har vi valgt denne utraditionelle metode. Og vi har selvfølgelig prøvet at få adgang til sundhedsministeren Astrid Krag, der for nylig afviste et indgreb mod omskæring af drenge.
Forbyd omskæring af drengeIntact Denmark beskriver sig selv som en apolitisk forening, der for individets ret til egne seksuelle organer og til eget valg af religion.
Ny undersøgelse fra Rigshospitalet viser, at 5,1 procent af omskårne oplever komplikationer ved indgrebet. Hvert år beskrives enkelte af disse komplikationer som alvorlige.