Annonce:
Annonce:

Gener skyld i dit lorteforhold

Forskerne har fundet et gen, der er forbundet til, hvad vi synes om vores forhold

Føler du, at dit forhold er en følelsesmæssig rutsjebane, har du måske to korte varianter af genet 5-HTTLPR. (Foto via shutterstock.com)
Føler du, at dit forhold er en følelsesmæssig rutsjebane, har du måske to korte varianter af genet 5-HTTLPR. (Foto via shutterstock.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

5-HTTLPR.

Det er navnet på et gen, der kommer i to varianter. Et kort og et langt. De er med til at dit regulere serotonin-niveauet, en neurotransmitter, som har indvirking på dit følelsesliv.

Forskerne fra UC Berkeley og Northwestern University, USA, har påvist en sammenhæng mellem det omtalte gen og hvorvidt man er glad for sit forhold.

Fem tegn på at dit forhold holder evigt

Alle mennesker har to kopier af genet, et fra hver af forældrene.

Studiet, publiceret i tidsskriftet 'Emotion', viser, at personer, der har to korte versioner af genet, oplever større drastiske udsving i tilfredsheden med parforholdet.

De var mere negative over for forholdet, når de fx følte vrede og foragt. Og omvendt var de meget glade, når der var positive følelser i forholdet.

Det siger Facebook om dit parforhold

De personer, som havde en eller to lange varianter af genet, havde meget mindre sandsynlighed for at lade midlertidige følelser påvirke den generelle tilfredshed med ægterskabet.

Annonce:

- Individer med to korte varianter er som drivhusplanter, der blomstrer i forholdet, når det følelsesmæssige klima er godt, mens de visner, når det er dårligt, siger Claudia M. Haase, der er leder på studiet. Omvendt er personer med en eller to lange varianter mindre sensitive over for det emotionelle klima.

Forskerne fulgte 156 ægtepar fra 1989 og observerede, hvordan de har interagerede. For nylig fik 125 af de par lavet en genanalyse, som dannede baggrund for undersøgelsen.

Humor får dit forhold til at glide bedre

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: