Annonce:
Annonce:

Sandheden om engangsknald

Det betyder en tungeslasker med en fremmed eller et hidsigt onenightstand

Flere mænd end kvinder elsker engangsknald - kvinder er tilgengæld oftere påvirket af alkohol. (Foto: All Over)
Flere mænd end kvinder elsker engangsknald - kvinder er tilgengæld oftere påvirket af alkohol. (Foto: All Over)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Mange har prøvet det. For nogle er det prikken over i’et ved en god bytur. For andre er det snarere forbundet med bondeanger.

En række amerikanske psykologer satte sig for at finde ud af, hvordan engangsknald, alkoholforbrug og ensomhed hænger sammen.

394 collegestuderende deltog i undersøgelsen, der handler om deltagernes reaktioner på deres engangsknald (og tungekys med fremmede) indenfor det seneste år.

Og ja, alkohol betyder en del. Især kvinders engangsknald var associeret med alkoholindtag. Læs: Knalder helst med en kæp i øret

Unge, som udviste depressive symptomer og følte sig ensomme, og efterfølgende engagerede sig i engangsknald, blev mindre deprimerede og ensomme bagefter.

Omvendt var folk, der ikke var depressive og ensomme, og som efterfølgende hookede up, mere deprimerede og ensomme efter engangsknaldet.

Læs: Mændenes frækkeste engangsknald

Annonce:

Studie 2
I et andet studie med 500 collegestuderende, også publiceret i 'Archives of Sexual Behavior', så de samme forskere nærmere på kønsforskellene:

Mænd er generelt mere positive efter et hook up end kvinder. Men begge køn er mere positive end negative. Især mænd var glade for engangsknald.

Pudsigt nok hang kondombrug for kvinder sammen med negative følelser ved engangsknald. Det omvendte var tilfældet for mænd.

Læs: Sex uden kondom er sundt

Studie 3
Læs: Kvindernes frækkeste engangsknald

Og nu vi er i den boldgade: De amerikanske universitetspsykologer har også set nærmere på bollevenner i en undersøgelse med 889 unge:

Flere mænd end kvinder havde haft en bolleven inden for det seneste år. Både mænd og kvinder var primært positive overfor konceptet. Mænd dog mere glade for det. Især kvinder var under påvirkning af alkohol, når de indledte forholdet.

Hvilket man samlet set kan konkludere følgende på: Engangknald og uforpligtende sex er overvejende gode ting, men kvinder har større behov for at drikke sig mod til.

Læs også: Ja til sex med fremmede

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

... Røveri, narko og drabforsøg

Imperiets skødehunde
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

... Se tv-kokkens favorit

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: