Annonce:
Annonce:

Derfor sladrer piger ondt om andre

Ja, det har noget sex at gøre

Bitches brew: En gang latte og masser af sladder om hende den der tøjte, der er billig og slet ikke pæn. (Foto: shutterstock.com)
Bitches brew: En gang latte og masser af sladder om hende den der tøjte, der er billig og slet ikke pæn. (Foto: shutterstock.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Kvinde er kvinde værst, hedder det sig.

Og der er åbenbart noget om det. I hvert fald har psykologen Tracy Vaillancourt fra University of Ottowa skrevet en længere artikel om emnet i 'The Royal Society B', der har et helt temanummer om kvindelig konkurrence og aggression.

Her fremgår det, at især unge kvinder bruger indirekte aggression så som at kritisere en konkurrents udseende, vedkommendes seksuelle adfærd og ved at sprede rygter om hende.

Tattoo? Så må hun være fræk!

Ifølge Vaillancourt anvender de denne strategi mod attraktive piger i deres omgangskreds.

En undersøgelse har vist, at 52 procent af 15-årige piger bruger indirekte aggression - kun en af fem drenge gør det samme.

Indirekte aggression topper, når kvinden er på højden af sin reproduktive værdi, hvilket ifølge forskeren er med til at bevise hypotesen om, at kvinder bruger det i kampen om få den ønskede partner.

Annonce:

Andre studier har vist, at attraktive kinder har større risiko for at bliver offer for indirekte aggression - ligesom det ses, at kvinder er meget intolerante overfor andre kvinder, der anses for at være for friske med den.

Kvinder ser ned på sexlystne medsøstre

- Det betyder, at kvinder, ikke mænd, undertrykker andre kvinders seksualitet, og de gør det ved at bruge uformelle sanktioner såsom udstødelse og nedladende sladder, siger psykologen ifølge dailymail.co.uk.

Ved samtidig at gøre det hele indirekte sørger aggressoren også for, at risikoen for modangreb fra fjenden mindskes.

Det kan dog også blive for meget. For hvis kvinden signalerer, at hun er uvenlig, kan det sænke hendes egen værdi på markedet, mener Tracy Vaillancourt.

Kvinder kan også lide engangsknald

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: