Slankekur skidt for dit forhold

Tab dig - og tab din kæreste undervejs

Overordnet set var vægttabet en god ting for de fleste pars kommunikation. Men for nogle går det den anden vej. (Foto: shutterstock.com)
Overordnet set var vægttabet en god ting for de fleste pars kommunikation. Men for nogle går det den anden vej. (Foto: shutterstock.com)

Nok kan det være godt for helbredet at tabe sig, men for nogle har det negative konsekvenser for forholdet.

Det fremgår af et amerikansk studie, hvor 21 par blev fulgt. Den ene person i forholdet havde tabt mindst 14 kilo på mindre end et år. Parrene udfyldte spørgeskemaer om, hvilken betydning vægttabet havde haft for deres relation.

Se også: Seks råd der øger din potens

Overordnet set var vægttabet en god ting for de fleste pars kommunikation. Par, hvor begge parter var positivt stemt overfor ændringer til en mere sund livsstil, rapporterede mere og flere positive interaktioner og øget følelsesmæssig og fysisk intimitet.

Men i nogle tilfælde forholdt det sig omvendt.

Nogle partnere, der tabte sig, plagede deres kæresterom at gøre det samme, hvilket første til spændinger.

En pille kan hjælpe, men ofte er der andre og bedre måder at få styr på erektionen - til alles glæde. (Foto: colourbox.com) Sexperterne Få styr på din rejsning

Andre, der ikke havde tabt sig, rapporterede, at de følte sig truede og usikre som følge af deres partners vægttab. De følte modvile mod at ændre deres forhold, var kritiske overfor deres partner, mindre interesserede i sex og/eller prøvede at sabotere partnerens slankeprojekt med usund mad - i et forsøg på at forhindre kæresten og forholdet i at ændre sig.

- Generelt viser studiet, at en partners livsstilsændringer ændrer parrets dynamik - positivt eller negativt. Når begge parter synes, det er en god ide med sunde ænderinger og støtter hinanden, bringer det dem tættere. Men når den ene vægrer sig mod sundhedsændringer og ikke støtter partneren, lider forholdet, lyder det fra studiets leder, Lynsey Romo, der opfordrer folk til at være opmærksomme på de potentielle risici, der kan være ved at tabe sig.

Se også: Orgasmer i dit fitnesscenter

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere