Det ødelægger mænds sexlyst

Videnskaben har set nærmere på, hvad der påvirker mandens lyst til sex

Mænd med lille tro på egen erektion, mænd der ikke var tiltrukket af partneren, og mænd i længerevarende parforhold havde større sandsynlighed for at lide af manglende sexinteresse. (Foto: shutterstock.com)
Mænd med lille tro på egen erektion, mænd der ikke var tiltrukket af partneren, og mænd i længerevarende parforhold havde større sandsynlighed for at lide af manglende sexinteresse. (Foto: shutterstock.com)

Der er lavet utallige studier, der undersøger kvinders sexlyst og mangel på samme. Tilsvarende studier om mænd er tilgengæld sjældne, men et nyt internationalt forskningsprojekt sætter fokus på, hvad der påvirker mænds sexlyst negativt.

5255 mænd i alderen 18-75 fra Kroation, Norge og Portugal deltog i studiet, publiceret i 'Journal of Sexual Medicine.'

Deltagerne udfyldte diverse spørgeskemaer om blandt andet sexlivet, parforhold, job og depressioner.

14,5 procent af deltagerne havde i mindst to måneder i løbet af det forgange år lidt af bekymrende mangel på sexinteresse. Den i særklasse tydligste markør på det var erektionsbevær (48,7 procent).

Sexperterne - 13. sep. 2013 - kl. 18:47 TV: Derfor orker mænd ikke mere sex

Mænd med lille tro på egen erektion, mænd der ikke var tiltrukket af partneren, og mænd i længerevarende parforhold havde større sandsynlighed for at lide af manglende sexinteresse.

De 30-39-årige var mest ramt, hvilket sandsynligvis skyldes, at her er mest pres på professionelt (karriere) og privat børn (fx børn og skilsmisse).

Selv om hun vrider sig vellystigt og gør sig til, har han bare ikke lyst. Det kan der være mange grund til. I artiklen kan du finde seks af disse årsager. (Foto: colourbox.com) Sexperterne - 10. sep. 2013 - kl. 06:47 Rigtige mænd gider ikke knalde

Mændene angav oftest jobstress som vigtigste årsag. Og seksuel kedsomhed var typisk et resultat af mindre intimitet og mindre seksuel tilfredshed i det faste forhold.

Alt i alt mener forskerne, at studiet peger på, at også mænds seksualitet er kompleks, i og med at den (som kvinders) er påvirket personlige, relationelle og kulturelle problemstillinger.

Se også: Mand - sådan får du din sexlyst tilbage

(Foto: shutterstock.com)

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere