Flere orgasmer i faste forhold

Endnu en god grund til at elske kæresten

Sex med kæresten er vejen frem for kvinder, mener forskere, der har opdaget en orgasmeulighed mellem kønnene. (Foto: Colourbox.com)
Sex med kæresten er vejen frem for kvinder, mener forskere, der har opdaget en orgasmeulighed mellem kønnene. (Foto: Colourbox.com)

Trygheden i det faste forhold er baggrunden for, at flere unge kvinder får orgasmer med kæresten end med et engangsknald.

Det er forskernes forklaring på de tal, de fik frem, da de undersøgte 600 amerikanske collegestuderedes orgasmevaner.

Studiet, der blev fremlagt ved den årlige konference for International Academy of Sex Research, viste, at kvinder havde halvt så stor sandsynlighed for at komme, når de dyrkede oralsex eller vaginalsex ved uforpligtende engangsknald, som når de havde sex med en fast partner.

- Selv om den seksuelle frigørelse i princippet har givet lige adgang til uforpligtende sex, er ligheden ikke kommet til orgasmerne, forklarer en af forfatterne, Kim Wallen, neuroendokrinolog fra Emory University.

Se også: Sex er bedst med kæresten

Det bekræfter et tidligere studie, der viste, at 40 procent af de kvindelige amerikanske collegestuderende nåede klimaks ved et engangsknald. Det samme tal for mænd var 80 procent. Tilgengæld fik 75 procent af kvinderne i faste forhold orgasme under sex med kæresten.

Ifølge forskerne er kvinder ikke trygge ved at fortælle den nye partner, hvad de kan lide, ligesom mændene ikke er fokuserede på kvindernes nydelse.

Se også: Derfor får piger i forhold flere orgasmer

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere