Hver 5. i undersøgelse: Oralsex er ikke utroskab

Ifølge en undersøgelse foretaget af avisen Metroxpress anser mange ikke oralsex som utroskab. Køber du den? Deltag i debatten under artiklen

Mere end hver femte dansker ser ikke oralsex uden for parforholdet som utroskab, og en ud af 12 føler sig heller ikke utro ved et godt gammeldags samleje med en anden end kæresten.

Se også: Her går grænsen for utroskab

Det viser en meningsmåling, YouGov har foretaget for Metroxpress, og dermed antyder undersøgelsen, at det i dag er mere accepteret at have sex og oralsex med en anden end for to et halvt år siden, da der blev lavet en tilsvarende undersøgelse.

- Det passer meget godt med, at flere lever i åbne forhold. Det er stadig en lille procentdel, men vi ser en stigning i folk med den livsstil, lyder forklaringen fra sexolog Vivi Hollænder.

Sexperterne - 27. sep. 2013 - kl. 11:53 TV: Derfor knalder hun ved siden afSe også: TV: Skal det nu være frækt at få den galt i halsen?

Til gengæld er der flere og flere danskere, der betragter det som utroskab, hvis man kysser med, har stærke følelser for eller flirter med en anden end sin partner.

Det hænger sammen med, at kulturen med swingerklubber og sexklubber vinder frem - hvor man kommer for at dyrke sex uden de rent følelsesmæssige forhold. Der føler flere, at i bund og grund er det følelserne, der kan true forholdet, vurderer Vivi Hollænder i Metroxpress.

Se også: Derfor er din kæreste utroSex & samliv - 4. apr. 2013 - kl. 19:55 TV: Oralsex som de unge vil ha' det

Gert Martin Hald, der er lektor i psykologi og specialist i sexologi, hæfter sig ved, at det især er kvinderne, der ser det som utroskab at kysse med og have følelser for andre:

- For kvinder er det i høj grad en trussel mod forholdet, at mænd er følelsesmæssigt tiltrukket af andre, og for nogen kan det faktisk være værre end seksuel utroskab. For mænd skal der handling til - det er værre, hvis det rent faktisk bliver ført ud i livet, siger han til Metroxpress.

Det var det seksuelle, der førte dem sammen, og det er langt hen ad vejen da også det seksuelle, der er årsagen til, at de nu er fast par, men fortsat har frihed til at knalde med andre. (Foto: Pelican Pictures) Sex og samliv Kærestepar: Så vildt er vores åbne forholdSe også: Derfor giver mænd oralsex

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere