Annonce:
Annonce:

Kvinder kan også lide engangsknald

Lysten til uforpligtende sex er absolut ikke kønsbestemt

En af de største myter, og som både mænd og kvinder hænger fast i, er, at det kvindelige eros er bedre gearet til monogami end den mandelige libido. Men det er stort set en eventyrhistorie. (Foto: colourbox.com)
En af de største myter, og som både mænd og kvinder hænger fast i, er, at det kvindelige eros er bedre gearet til monogami end den mandelige libido. Men det er stort set en eventyrhistorie. (Foto: colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Forestillinger om, hvad der er 'rigtig' mande- og kvinde-adfærd gennemsyrer store dele af vores liv - især sexlivet. På trods af 60'ernes og 70'ernes seksuelle revolution og ligestillingen er både videnskaben og samfundet præget af ide om, at manden grundliggende vil sprede sin sæd og derfor er vild med engangsknald, og at kvinden er påpasselig (og screener sine partnere grundigere) og derfor er mere til faste forhold.

Så enkelt er det naturligvis ikke ude i virkeligheden.

Det viser det følgende på hver sin måde.

Her er pigernes frækkeste engangsknald

Roller
I en undersøgelse, publiceret i tidsskriftet 'Sex Roles' og omtalt på sciencedaily.com, fremgår det, at både mænd og kvinder lyver om deres sexfortid. Men på hver sin måde.

Annonce:

De unge collegestuderende, der deltog i studiet, skulle angive, hvor meget de gjorde af 124 forskellige 'mandeting' (fortælle frække vittigheder, bære beskidt tøj) og 'kvindeting' (skrive poesi, lyve om sin vægt). Den ene gruppe studerende var tilkoblet, hvad de troede var en løgnedetektor.

Ulækkert med mange sexpartnere

Begge deltagergrupper svarede nogenlunde ens. Bortset fra når det handlede om seksuelle erfaringer:

De personer, som ikke var tilknyttet en (fiktiv) løgnedetektor, og som derfor ikke var i 'fare' for at blive afsløret, angav i højere grad, hvad de angiveligt mener er 'rigtig' mande- og kvindeadfærd. Mændene hævdede, de har haft mange sexpartnere - kvinderne det modsatte.

Men faktisk viste det sig, at mænd og kvinder i gruppen med løgnedetektoren havde lige mange sexpartnere, hvilket peger på, at udviklingen på sexområdet er på vej mod ligestilling - men opfattelsen af, hvad en rigtig mand og kvinde gør, halter noget efter.

5 grunde til at elske uforpligtende sex

Annonce:

Videnskaben
En meget rost ny bog går bag om de lidt firkantede forestillinger om kvindelig seksualitet: I 'What Do Women Want?: Adventures in the Science of Female Desire.' Journalisten Daniel Bergner går grundigt til værks og ser sexvidenskaben efter i sømmene.

Det fremgår, at stereotyper omkring kvindelig (og mandlig) seksualitet stadig ligger bag meget forskning på området, ligesom bogen belyser, hvordan samfundets frygt for kvindens seksualitet har påvirket kvinders begær og sexliv.

Først og fremest fastslår Bergner - og de forskere han interviewer - at kvinders seksualtiet ikke er rationel, civiliseret og balanceret - den er dermod dyrisk og frådende - som vi plejer at sige mandens er.

Hun er frisk med den på 1. date

En af de største myter, og som både mænd og kvinder hænger fast i, er, at det kvindelige eros er bedre gearet til monogami end den mandelige libido. Men det er stort set en eventyrhistorie, mener Bergner.

Annonce:

Især langer Bergner hårdt ud med de seneste års evolutionspsykologi, der grundliggende handler om at bevise en tese om, at manden vil sprede sæd, og kvinden leder efter en partner, der tager sig af hende og hendes afkom - og derfor er kvinder monogame af natur. Videnskaben bag dette, der ofte tager udgangspunkt i dyreverdenen, er løs og selvrefererende, mener Bergner, som du kan læse mere om her.

Forsker: Mænd er IKKE liderbasser

Datingen
Herhjemme har det danske datingsite for uforpligtende sex c-dating.dk (c står for casual, som betyder uforpligtende) lige offentliggjort en undersøgelse blandt medlemmerne, hvor det ikke overraskende fremgår, at deres kvindelige medlemmer er glade for uforpligtende sex... Jakob Olrik, der er tilknyttet Joan Ørtings sexologuddannelse, kommenterer på det:

- Nu når kvinder både er selvstændige, stærke og målrettede på alle områder, så er det jo meget naturligt, at de også tager teten i deres sexliv, siger Jakob Olrik. Og det første sted vi udtrykker det, er selvfølgelig på nettet. Bag skærmen er du fortsat i din komfortzone, men går du på en bar og leder efter uforpligtende sex, kan du hurtigere støde på dine egne grænser.

Sådan er uforpligtende sex

Annonce:

At et site som C-date har 400.000 brugere i Danmark understreger, at vi kommer til at adskille kærlighed og sex mere og mere, mener Olrik. Vi er i gang med at indrette os anderledes i parforholdet, og det betyder kernefamilien i perioder bliver afløst af en friere seksualitet.

Kvinder fortryder engangsknald

- Det er ikke, fordi vi får mindre kærlighed, det er fordi vi udlever den på en anden måde. Vi behøver ikke bo sammen for at få kærlighed eller sex, ligesom vi heller ikke behøver at være gift eller få børn for at have kærlighed eller sex i vores liv. Det er derfor vi ser, at kvinderne begynder at dyrke mere casual sex, og det er tendens, som vi vil se meget mere af i fremtiden, siger Jakob Olrik i en pressemeddelelse fra c-date.dk.

Undersøgelsen viser også, at næsten 30 procent af de danske kvindelige C-date medlemmer har et ønske om mere uforpligtende sex, hvis muligheden opstår. C-date hævder, at 53 procent af deres medlemmer er kvinder.

Mændenes bedste engangsknald

Singler: Sådan får vi sex

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Bagholdet

Annonce:
Annonce: