Knald for videnskabens skyld

Vil du deltage i sexforsøg?

Som du kan se i HBO's serie 'Masters of Sex' om sexforskerne William Masters og Virginia Johson, der i 50'ernes og 60'ernes USA lavede banebrydende grundforskning om menneskets seksualitiet, deltog en masse almindelig mennesker i de grænseoverskridende forsøg.

Udstyret med diverse elektroder onanerer de frivilige forsøgspersoner i et laboratorium - hvis de da ikke lige har sex med fremmede, der også er forbundet med måleudstyr. Og imens holder Masters og Johnson øje mod forløbet fra et tilstødende lokale.

Se også: Vær med i sexforsøg

Deltagerne knalder for videnskabens skyld.

For sexpionererne ville komme helt tæt på, hvad der egentlig sker, når vi har sex. Og får orgasme. Blandt andet fandt Masters og Johnson ud af, at de fleste kvinder ikke behøver en mand for at få orgasme: Fx modbeviste de Freuds teori om, at kvinder, som ikke kunne nå klimaks ved vaginial penetration, var frigide og umodne.

Se også: TV: Så vild bliver sexpillen til kvinder (måske)

Eksperter hævder, at den seksuelle revolution ikke havde fået samme forløb uden Masters og Johnsons arbejde.

Så langt, så godt.

Der er jo netop oprettet et Sexologisk Forskningscenter på Aaborg universitet med tilhørende uddannelse og professorer og hele pivtøjet.

Ifølge deres centerbeskrivelse kan der forskers meget bredt:

'Det gælder fx udforskningen af seksuel adfærd, identitet og livsstil, seksuel funktion og dysfunktion, seksualitetens rolle ved somatisk og psykisk sygdom/funktionsnedsættelse, udbredelse og konsekvenser af seksuelle overgreb, udviklingstendenser i køns-, krops- og seksualitetskulturen, seksualfysiologi samt udvikling og evidensbasering af forebyggelse, sundhedsfremme, behandling og rehabilitering.'

Professor Christian Graugaard fra Sexologisk Forskningscenter oplyser overfor Ekstra Bladet, at 'principielt kan man da sagtens tænke sig undersøgelser, hvor et par har sex, mens forskellige fysiologiske funktioner overvåges. Det er gjort mange gange siden Masters og Johnson, og det kan være en god metode til at få indsigt i sexlivets biologiske aspekter, som vi faktisk ved forbløffende lidt om.

Så skal der sexforskes - men ville du gøre det samme som de forsøgspersoner, der hjalp de amerikanske sexpionerer? For eksempel knalde i et laboratorium?

Over artiklen her kan du se traileren til 'Masters of Sex.'

Se også: Vær med i sexforsøg

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere