Derfor får kvinder orgasme

Ja, det har noget med manden at gøre...

Følg Sex & Samliv

Forleden kunne vi fortælle, at (unge) kvinder har større sandsynlighed for at få orgasme i faste forhold.

Nu er der så kommer mere orgasmeforskning på bordet. Denne gang bliver kvindens orgasme set i evolutionspsykologisk perspektiv - hvilket formål tjener kvindens orgasme i parforholdet?

Hvad skal kvindens orgasme til for?

I studiet i 'Archives of Sexual Behavior' har en amerikansk antropolog udspurgt 138 kvinder i faste forhold om deres orgasmer og sidespring. Yderligere 121 mænd skulle fortælle om deres kvindelige partners orgasmefrekvens-og intensitet, og om hvorvidt kvinderne mon ville være utro.

Det hele ud fra en teori om, at kvindens orgasme fremmer troskab: Er en kvinde seksuelt tilfredstillet (læs: får orgasme), så er der mindre sandsynlighed for, at hun ikke vil være utro.

Sådan får hun bedre orgasmer

I tråd med det er det fremført, at manden ser kvindens orgasme som et signal om, at hun ikke være ham utro og blive gravid med anden mand

Undersøgelsen viste, at der ikke var nogen sammenhængen mellem kvinders orgasmefrekvens og -intensitet og deres troskab. Ligeledes var der heller ingen sammenhæng mellem mænds opfattelser af partnerens orgasmer og mulige utroskab.

Men tilgengæld var der en sammenhæng mellem utroskab og snydeoragsmer. Jo mere hun fakede, jo større sandsynlighed var der for, at hun havde været eller ville være utro.

Derfor snyder hun dig i sengen

Det får forskeren til at konkludere, at selv om kvindens ægte orgasme ikke er markør for hendes troskab, så er snydeorgasmer det.

Ydermere fremgik det, at mænd var mere tilfredse med deres forhold og havde mindre sandsynlighed for at selv at knalde ved siden, når partneren jævnligt fik orgasmer (fake eller ej).

Med andre ord: Kvinden orgasmer hjælper måske ikke hende til at være tro, men det kan får hendes partner til at blive.

Og det har andre forskerne faktisk konkluderet i en helt anden slags undersøgelse:

Derfor snyder hun dig i sengen

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+