Våd betyder ikke altid liderlig

Våd eller ej: Og tør er ikke nødvendigvis lig med manglende lyst

Der findes nemlig masser af kvinder, der selv nok så lystne og tændte bare ikke bliver specielt våde, hvorfor de så må benytte godt med glidemiddel, hver gang de skal dyrke sex. (Foto: shutterstock.com)
Der findes nemlig masser af kvinder, der selv nok så lystne og tændte bare ikke bliver specielt våde, hvorfor de så må benytte godt med glidemiddel, hver gang de skal dyrke sex. (Foto: shutterstock.com)

For de fleste mænd er 'våd' lig med 'tændt,' men så simpel er virkeligheden ikke. En kvinde kan sagtens være våd uden at være tændt, lige som en tændt kvinde ikke behøver at være våd.

De fleste heteromænd har været i situationen, hvor han forsøger samleje, men opdager, at kvinden på ingen måde er våd - og så får han det dårligt med, at han enten har været for hurtig og/eller forspillet bare ikke har været godt nok. Eller måske tænder hun bare ikke på partneren.

- Når man ikke ved, hvad gode og dejlige kys kan gøre for ens lyst, fordi man bare aldrig er blevet kysset på den måde før, hvor det går direkte i underlivet, så savner man det naturligvis heller ikke. Men i dag, hvor jeg har været sammen med flere mænd, der forstår kunsten, så vil jeg længere ikke bare nøjes, siger Lilly. (Arkivfoto: shutterstock.com) Sex & samliv - 5. nov. 2013 - kl. 23:06 Godt kys vigtigere end stor diller

Men sådan behøver det ikke at være.

Der findes nemlig masser af kvinder, der selv nok så lystne og tændte bare ikke bliver specielt våde, hvorfor de så må benytte godt med glidemiddel, hver gang de skal dyrke sex - og sådan er det bare.

Et af sexologens trick er at sætte tempoet ned. (Foto via Shutterstock.com) Sexperterne Sådan bliver du en endnu bedre elsker

I den anden grøft er så de kvinder, der døjer med en heftig produktion af skedesekret - måske endda i så høj grad, at det generer hende i det daglige, og for de fleste er det heller ikke noget, de er specielt glade for i forbindelse med seksuel aktivitet.

Se også: Jeg bliver alt for våd

Det fortæller sexolog og orgasmeterapeut Katrine Berling her:

- Der er kvinder, der mere eller mindre altid er meget våde, men det er jo ikke lig med, at de render rundt og er konstant tændte og parat til sex, forklarer sexolog Katrine Berling, der engang har oplevet, at en mand decideret var skuffet over og vred på sin kæreste, fordi hun ikke blev våd.

Se også: Ekstremsprøjteren Lisbeth kan ikke stoppe

For så tændte hun jo ikke på, hvad han gjorde ved hende.

- Jeg tror desværre, at rigtig mange specielt mænd er af den holdning, at våd er lig med tændt og parat til sex, men her går man engang imellem altså helt galt i byen. Når det kommer til os kvinder, så kan våd eller ej i høj grad også have at gøre med den kvindelige cyklus, være noget hormonelt, om hun spiser mere eller mindre sundt eller ej, sørger for at få nok at drikke.

Sådan er det
Derfor er det selvfølgelig forkert og kan være endda meget ødelæggende for et måske ellers godt forhold og sexliv, hvis manden i sengen udelukkende tænker 'tændt eller ej,' forklarer Berling, der blandt andet har skrevet følgende på sin blog:

Se også: Våd, men ikke villig

'Kvinder tænder ofte langsommere end mænd. Vi har brug for mere opvarmning. Derfor kan det også tage tid at gøre os våde. Ofte bliver vi penetreret alt for hurtigt, hvilket er med til, at vi 'tænder af' og 'tørrer ind'.

Hvis man gerne vil have en kvinde våd, så kan det være en ide at massere hendes skede blidt. Især på g-punktet og nedad mod bunden af skeden. Samtidig afhænger det enormt meget af, hvor vi er i vores cyklus, for ikke at tale om hormonelt. Mange kvinder, der er gravide, vil være mere våde, mens dem, der ammer eller er i overgangsalderen, vil være mere tørre.

Se også: Få analsex til at glide bedre

Sidst, men ikke mindst kan det også være, at vores yoni (tantrisk for skede, red.) prøver at fortælle os noget, når hun ikke bliver våd - eller bliver tør lige midt i det hele: Hun keder sig måske. Har ikke lyst til den form for elskov, hun får, eller har måske bare fået nok. Derfor er det altid en god ide at lytte til ens krops signaler.

Se også: Her er det bedste sexsmøremiddel

Men vi kan gøre en masse selv. Vi kan spise sundt, motionere, få vores søvn og drikke rigeligt med vand. Hvis vi ikke drikker særligt meget i løbet af en dag, så kan det gå ud over, hvor våde vi bliver. Samtidig anbefaler jeg altid at bruge en form for smørelse. Selv bruger jeg gerne kokosolie, hvilket dog ikke går sammen med kondom. Så bruger man kondom, skal man finde en anden glidecreme.

Se også: Bacon-glidecreme til feinsmeckere

Lyt til din krop. Hvad fortæller den dig?

Giv dig tid, bed om den opvarmning du har brug for.

Brug altid smørelse

Drik rigeligt med vand og lev sundt.

Undgå stress.'

Link til hele blogindlægget: http://www.katrineberling.dk/juice/

Se også: Brug rigelig glidecreme

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere