Så meget knalder de i England

Omfattende britisk undersøgelse viser, at især kvinder er mere eksperimenterende end tidligere

God uddannelse og høj løn betyder bedre sexliv. (Foto: shutterstock.com)
God uddannelse og høj løn betyder bedre sexliv. (Foto: shutterstock.com)

Sex første gang: 16 år. Antal sexpartnere for kvinder: 7,7. Antal sexpartnere for mænd: 12. Homoerotiske sexerfaringer for kvinder: 16 procent. Homoerotiske sexerfaringer for mænd: 5 procent. Sexfrekvens om måneden: 3.

Det er nogle af de mange interessante tal, som fremgår af en ny britisk undersøgelse, publiceret i det prestigiøse videnskabstidsskrift The Lancet.

Se hvem der har det bedste sexliv

Forskerne spurgte 15.162 kvinder og mænd i alderen 16 til 74 en lang række sexspørgsmål. Og resultaterne blev sammenlignet med tidligere undersøgelser fra 2001 og 1991.

Især hæfter forskerne sig ved, at unge kvinders gennemsnitsalder for sexdebut er faldet (16 år), mens de kvinder, der nu er i 60'erne, mistede deres i 19-åralderen.

Sådan undgår du et kedeligt sexliv

Desuden har briterne tidsyneladende mindre sex nu, tre gange om måneden, end i 90'erne, hvor tallet var fem. Hvilket kan skyldes et øget arbejdspres.

Tilgengæld er der kommet større variation i de britiske senge mht fx oral- og analsex end tidligere - og i øvrigt også tolerance overfor seksuelle minoriter - og det er især i de yngre aldersgrupper disse ting slå igennnem.

For eksempel: Mindre end 20 procent af de mænd og kvinder, der blev født mellem '46 og '55 havde prøvet analsex, da de blev mellem 35 og 44. Men 40 procent af de briter, der blev født mellem '66 og '75, havde prøvet analsex, da de nåede samme alder.

Sociale
Som lægen Morten Frisch viste i en stor dansk undersøgelse, er der også i den britiske sociale sexforskelle, hvor de sunde med høj uddannelse og løn har et bedre sexliv.

Og især kvinder med bedre uddannelse står for udviklingen på kvindesiden - altså har flere sexpartnere, prøvet pigesex og har et mere varieret sexliv.

Som altid når det handler om statistik, er det svært at sige noget om kausalitet, ligesom man heller ikke skal glemme, at gennemsnitstal dækker over en kæmpe variation.

Underdanmark har dårligt sexliv

Læs here rapporten her

(Foto: shutterstock.com)

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Så hvad laver vi i Guinea?