Pigesex vs mandesex

Er vi på vej mod mere sextolerance?

Stor britisk undersøgelse af folkets sexvaner har blandt andet afsløret, at flere og flere kvinder eksperimenterer seksuelt med eget køn i forhold til for 10 og 20 år siden.

Se også: Så meget knalder de i England

Cirka 16 procent af alle britiske kvinder har haft erotisk samvær med en anden kvinde - otte procent decideret genital kontakt.

Mændene er angiveligt en del mere tilbageholdende, idet fem procent af haft genital sexkontakt med anden mand, og syv procent anden erotisk samvær. Og de tal har næsten ikke ændret sig de seneste årtier.

Se også: Derfor tænder kvinder på pigesex

Men hvorfor er homoerotik tilsyneladende mere udbredt blandt kvinder end mænd?

Sexterapeuten Tracey Cox påpeger på dailymail.co.uk, at 'samfundet' betragter kvinder, der pjatter lidt rundt med pigesex, som nogle, der netop bare pjatter, mens mænd, der leger med andre mænd, bliver anset som værende skabsbøsser.

Se også: Derfor kysser pigerne på hinanden

To piger kan sagtens snave på hinanden på en bar, uden folk tror, de er lesbiske og dizzer dem. Men to mænd, der gør det samme, bliver taget for superbøsser - og dizzes. Og imens mange kvinder ikke ækles ved tanken om pigesex, så gør mange mænd det ved tanken mandesex.

Se også: Fire ting du kan lære af bøsser

I vores samfund kan en kvinde sagtens stikke sin tunge ind i alle åbninger på en anden kvinde og stadig være kvinde i omverdenens øjne. Men en mand bliver mindre mand i omverdenens øjne, hvis han stikker sin diller ind i anden mands åbninger. Mener Tracey Cox.

Sex & samliv - 4. maj. 2010 - kl. 18:30 Hetero dag - homo i morgen

Mere tolerance
Vi spurgte den danske sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen, om vi i Danmark er på vej mod mere sextolerance:

- Jeg tror, at de fleste kvinder har eksperimenteret med det andet køn. Ikke mindst i årene lige omkring den seksuelle debut. De unge piger er meget tættere på hinanden, både følelsesmæssigt og fysisk. Man ser fx ofte piger, der børster hinandens hår eller ligger og aer hinandens rygge - bare fordi det er dejligt og hyggeligt.

- Når pigerne begynder at blive nysgerrige på det seksuelle, er der derfor ikke langt til at prøve at kysse lidt eller kæle lidt. For nogle piger ender det der, men for andre genoptages eksperimenterne langt tid efter, nu med en mere moden seksualitet med i bagagen.

Se også: 6 ud af 10 kvinder drømmer om pigesex

- Jeg tror, at det blandt andet er lettere for os at håndtere, når piger har sex, fordi vi i forvejen er vant at se piger være tætte med hinanden. Det virker 'naturligt' på os. Men jeg finder, at der er en større tolerance overfor mænd, der elsker med mænd.

- Jeg ved godt, at der også er grupperinger, der protesterer højlydt imod homo-sex, men i den almindelige danske befolkning er der generelt en større accept af 'same sex.' Både for os, der leger med det, og for dem, der definerer sig som homo- eller biseksuelle. Jeg tror, at grænserne mellem at være hetero-, bi- og homoseksuelle er meget mere flydende, ikke mindst hos de unge, siger sexologen Signe V. Bentzen.

Nu vil vi vide det: Har du haft erotiske oplevelser med en person af samme køn? Har du lyst til at prøve? Tror du, at det bliver mere accepteret og udbredt? Synes du, at der er forskel på mænd, der eksperimenterer med mænd, og kvinder der eksperimeterer med kvinder? Hvorfor/hvorfor ikke? Er vi på vej mod mere tolerance seksuelt?

0 kommentarer
Vis kommentarer