P-piller skidt for sexlysten

Stort studie viser, at kvinder, der bruger fx p-piller, har mindre sexlyst og får færre orgasmer

I mere end 50-år har p-pillen og andre lignende hormonpræparater hjulpet kvinder med at undgå at blive gravide - og det har blandt andet betydet, at flere generationer af kvinder (og mænd) verden over har kunnet dyrke masser af sex uden at bekymre sig om følgerne.

Se også: Fri-sex-pillen fylder 50

Nok var p-pillen medvirkende til 60'erne og 70'ernes seksuelle revolution, men ny undersøgelse viser, at kvinder, der bruger svangerskabsforebyggende hormonpræparater, har mindre sex, er mindre ophidsede, nyder sex mindre og får færre orgasmer og har større problemer med at blive våd.

1101 kvinder deltog i den amerikanske undersøgelse, publiceret i 'Journal of Sexual Medicine,' og cirka halvdelen brugte ikke disse midler. Der blev kontrollet for sociodemografiske faktorer som alder og uddannelse.

Se også: P-piller gør hende jaloux

Men selv om det altså ser ud til, at hormonpærperater påvirker sexlivet negativt, mener forskerne bag ikke, at man skal holde op med at tage dem, fordi de stadig er de mest effektive midler mod uønsket gravitet.

Derimod mener forskerne, at undersøgelsen kan være med til at få kvinder til at forstå, at de skal kræve bedre løsninger fra medicinalindustrien - og at det kan være en god ide at forsøge sig frem med de diverse midler, idet de virker forskelligt fra person til person.

Se også: Overgangsalder stopper kvinders sexliv

0 kommentarer
Vis kommentarer