Her er kvindernes sexsignaler

Forskere har undersøgt, hvilke signaler kvinder sender, når de vil give udtryk for, at de er åbne for seksuelle tilnærmelser

Festlige, fulde og flirtende: Ude på noget. (Foto: shutterstock.com)
Festlige, fulde og flirtende: Ude på noget. (Foto: shutterstock.com)

Hvad signalerer, at en kvinde er åben for seksuelle tilnærmelser, er kvinder mænd og enige om de tegn, og har de nogen betydning for, om kvinden er interesseret i et langvarigt eller kortvarigt forhold?

Se også: Smilende kvinde er sexet

Det var nogle af de spørgsmål, som et hold evolutionspsykologer fra University of Texas søgte svar på ved at lave tre eksperimenter med en række collegestuderende.

Resultaterne er publiceret i 'Archives of Sexual Behavior.'

Se også: 6 sikre flirtetips til kvinder

Første del, hvor 77 kvindelige studerende skulle angive, hvor let det ville være for en mand at score de cirka 100 kvinder på en række fotos, pegede på, at mænd og kvinder i høj grad tolker forskellige 'jeg er åben'-signaler ens.

Se også: Tattoo? Så må hun være fræk!

De 'jeg er åben for sex'-signaler var blandt andet: umoden, promiskuøs, festabe, stramt tøj, materialistisk, kom-her-blik, afslørende tøj, letsindig, beruset, opmærksomhedssøgende, flirtende, ikke intelligent etc. (hvem sagde 'Paradise Hotel'?).

Som det fremgår af denne tabel fra studiet, hvor stjernerne viser stor korrelation mellem åben for seksuelle tilnærmelser og uforpligtende forhold. De samme signaler var negative markører for at være intesseret i et langtidsforhold:

Studie 2 viste, at en stor del af kvinderne brugte disse signaler bevidst, idet kvinder, der var interesserede i uforpligtende forhold, i højere grad gør brug af de taktikker, som signalerne indgår i. Hvilket grundliggende set bare er at opføre sig, som signalerne foreskriver:

Og studie 3 viste, at kvindernes brug af taktikkerne var afhængig af deres parringsmål: Korte, uforpligtende forhold eller lange faste forhold.

Alt i alt konkluderer forskerne, at de unge kvinder er yderst bevidste om deres signaler, og at de bruger de forskellige signaler alt efter deres mål og i forhold til, hvor meget de regner med, at den potentielle partner selv vil investere i forholdet:

Altså kvinder, der forventer stor investering fra manden, opfører sig generte og kyske for at understrege deres (fremtidige) troskab, mens de kvinder, der ikke forventer stor investering, stiller deres seksualitet til skue for at tiltrække så mange mænd som muligt.

Se også: Mænd tiltrukket af 'dumme' kvinderSe også: Er hun med på noget uartigt?Se også: Sådan scorer du på fem minutter

0 kommentarer
Vis kommentarer