TV: Motion giver dig sexlysten tilbage

Motion burde udskrives til kvinder, som lider af manglende sexlyst pga. antidepressiv medicin

Som om det ikke er nedtur nok at være deprimeret - mange mister også sexlysten som følge af den medicin, de får mod depressionen.

Heldigvis viser ny forskning, publiceret i tidskriftet med det jublende præcise navn 'Depression and Anxiety,' at noget så ufarligt og ovenikøbet sundt som motion giver sexlysten tilbage.

Det skriver sciencedaily.com.

Se også: Alarm: 460.000 danskere på lykkepiller

Forskningen er vigtig for folkesundheden, idet motion som en behandling for de sexnegative bivirkinger af antidepressiv medicin er både tilgængelig og billig, mener Tierney Lorenz, University of Texas at Austin, der sammen med Cindy Meston er medforfatter på studiet.

Se også: Orgasmer i dit fitnesscenter

52 kvinder, der led under de seksuelle bivirkninger fra den antidepressive medicin, deltog i studiet.

I de første tre uger af forløbet dyrkede kvinderne ingen motion, men dog sex. I den næste tre uger dyrkede en del af kvinderne motion lige før sex, og den anden halvdel motion på andre tidspunkter. Alle kvinder skulle dyrke 30 minutters motion tre gange om ugen. Derefter byttede gupperne om. Kvinder, der i forvejen dyrkede motion, skulle lægge tre gange 30 minutter oven i.

Se også: Ung potens styrkes med motion

Kvinderne udfyldte spørgeskemaer om deres seksuelle funktioner før og efter forsøgene.

Resultatet viste, at motion helt overodnet forbedrede orgasmeevnerne og de øvrige seksuelle funktioner. Og endnu mere specifikt virkede motion, hvis det blev dyrket kort før sex.

Motion aktiverer det sympatiske nervesystem, der øger blodtilførslen til kønsdelene. Antidepressiv medicin hæmmer normalt det system.

Se også: TV: Se sexet fitnessinstruktør træne balderSe også: Yoga godt for dit sexliv

I vores jagt efter videoer, der kunne illustrere artiklens pointe, fandt vi vi ud af, at der eksisterer to sideløbende trends, som på hver sin måde fortæller noget om, at motion og sex hænger sammen:

Videoer med vellignende numsepiger, som træner squat. Der som bekendt går lige i balderne. Sådan ngole videoer kan du se over artiklen her.

Og så en mindre udbredt genre, hvor pigerne viser deres benstyrke på en lidt mere skræmmende vis:

</p>

0 kommentarer
Vis kommentarer