Skriftestolen: Bekend dine julefrokost-synder her

Måske giver læserne dig syndsforladelse for dine udskejelser

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

December måned er hjerternes fest. Men nogle gange bliver festen lidt for sjov med dertilhørende dårlig samvittighed eller bondeanger til følge.

Se også: Sådan overlever I utroskab

Så er du en af dem, der er kommet til at være utro med den letpåkædte nissepige fra firmajulefrokosten, har sagt lidt for udførlige sandheder til chef eller har misset juletræsfesten med dine børn, fordi du havde tømmermænd, så har du muligheden for at bekende dine synder her - og måske få lettet lidt af samvittighedsåget uden nødvendigvis at spille med åbne kort over for dine nærmeste.

For særligt omkring utroskab, så er det ikke altid, at det er en god ide at bryde sammen i bekendelsesiver derhjemme.

- Jeg vil sige, at det kommer meget an på forholdet. Mange siger, at de gerne vil vide det, hvis deres partner har været utro, men i realiteten vil langt de fleste gerne have været fri for al den smerte, mistillid og sorg, der fører med den slags skrifteri, siger sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen og fortsætter:

Se også: Sådan slipper du afsted med utroskab

- Så hvis man er faldet i, vil jeg tænke mig godt om, og overveje om det er for min egen skyld, jeg vil bekende mine synder, eller om det er for min partners skyld. Hvis du er i tvivl, og især hvis du har børn, så er det måske værd at overveje, om du ikke skal bære byrden alene, siger hun.

Selvom december er en festlig måned, så oplever Signe V. Bentzen ikke umiddelbart, at flere går til bekendelse på grund af nytåret.

- Men det er muligt, der er flere synder at bekende - efter en lang, festlig julefrokost-måned.

Er du martret af skyldfølelse? Så bekend dine synder hos ekstrabladet.dks læsere - og få måske syndsforladelse for dine ugerninger.

Sexperterne - 30. nov. 2012 - kl. 14:59 TV: Her går grænsen for juleutroskab

0 kommentarer
Vis kommentarer