Sådan onanerer piger - i virkeligheden

Årest mest læste på sex&samliv - nr. 8: Videnskaben har set nærmere på, hvordan kvinder egentligt dyrker solosex

'Sidst jeg legede for mig selv, var jeg alene hjemme. Har for nylig fået noget nyt legetøj og selv om jeg langtfra bruger legetøj hver gang, så indgår det ofte,'  fortæller en dansk kvinde. (Foto: colourbox.com)
'Sidst jeg legede for mig selv, var jeg alene hjemme. Har for nylig fået noget nyt legetøj og selv om jeg langtfra bruger legetøj hver gang, så indgår det ofte,' fortæller en dansk kvinde. (Foto: colourbox.com)
Følg Sex & Samliv

(Omkring jul og nytår præsenterer vi de mest læste artikler på Sex&Samliv. Denne er nummer 8 på listen og fik 300.931 visninger. Den blev publiceret første gang 3. juni 2013)

Der er kvinde-onani, som mænd tror, det foregår, og så er den slags onani, som kvinder rent faktisk har.

Det fremgår af en undersøgelse i Journal of Sex Research, der bygger på dybdegående interviews med 20 amerikanske kvinder i alderen 18 til 59.

Her er den ægte kvindeonaniDanske kvinder: Sådan onanerer viPar: 'Vi tænder på, hun onanerer for fremmede'Danske kvinder: Dildoen ændrede mit livSigne til ung pige: Sådan skal du onanereOnanér dig til superorgasmer

De fleste af kvinderne onanerede ugentlig eller dagligt.

Forskerne fandt blandt andet frem til, at selv om mange af kvinder brugte sexlegetøj - solo og med partner - var der oftest ikke penetration af skeden under onani. Ikke desto mindre troede kvinderne, at deres medsøstre har penetrerende onani.

Som denne 25-årige kvinde fortæller:

'I am usually in bed. I have a certain position that I always have to maintain. My legs have to be a certain way, and I have to be relaxed and comfortable. Then I just turn myself on. I actually—it's not inside, just clitoral stimulation for me. It takes about fifteen minutes, and I try to focus with my sex toy on the right spot. I don't touch myself with my fingers, just the sex toy. I actually have never been able to get myself to orgasm with just fingers. I might spread the lips of the vagina out a little so I can get in there. I don't insert though. Is that normal?'

Onani er godt for sexlivet

Kvinderne i undersøgelsen udtrykker også en vis skamfuldhed ved deres onani - de er noget, de skjuler for partneren, ligesom de tror, at andre kvinder lader deres mænd se med.

Der bliver anført flere grunde til at onanere. 31-årige Letitia forklarer, at hun ofte gør det, fordi hendes partner ikke kan tilfredsstille hende.

De fleste går meget op i at få orgasmen end selve nydelsen ved onanien. Og det fremgår, at kvinderne har lettere at komme ved egen hånd - uden al arbejdet med at stønne og simultankomme med partneren. Især de unge kvinder anså onani som et praktisk dagligt gøremål på linje med at børste tænder...

Kvinde - boost din sex appeal

Danske kvinder
Her fortæller to danske kvinder, hvordan de onanerer:

Tina: Vibratoræg
Jeg gør det oftest, så snart jeg er kommet fra job, og der går typisk 10 minutter, før jeg får orgasme. På vejen hjem tænker jeg på hvordan det vil være at være sammen med en mand. Tænder på mine frække fantasier, og jeg skynder mig ind i soveværelset og skifter til hjemmedragt, men skal liiige have en tur med vibratorægget, mens jeg kærtegner mine bryster med den anden hånd. Kan egentlig godt forstå de junkier, som er i en rus, sådan har jeg det også. Onani er en okay-løsning, når man ikke får andet.

'Onani er en kunstart'

Inge: Med fingrene
Jeg opfatter desværre lidt, at onani er noget man ikke taler så meget om. Andre emner er helt ok, og at mænd gør det, snakker man også gerne om, men når kvinder gør det så, er det nærmest kun noget, der må ske helt privat eller sammen med partneren.

Sidst jeg legede for mig selv, var jeg alene hjemme. Har for nylig fået noget nyt legetøj og selv om jeg langtfra bruger legetøj hver gang, så indgår det ofte. Men jeg starter som regel altid med at ligge eller sætte mig godt til rette og så bruge fingre og hænder.

Glade piger onanerer mest

Der var ikke nogen særlig årsag andet end at jeg havde lyst til det, så jeg satte lidt musik på i baggrunden og lagde mig halvt op ad en pude på ryggen i sofaen.

Jeg tænkte på min mand og en oplevelse, vi havde i et sommerhus på en ferie, hvor der gik mere sex i tingene end noget andet.

Fik afprøvet mit nye legetøj, som var ret skuffende, så kylede hurtigt det til side og fortsatte med fingrene. Og ikke mindst afsluttede det med fingrene.

Jomfru skal lære at onanere

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU