Unge skal lære sexgrænser

Næste uge er Uge Sex, hvor Sex & Samfund vil lære børn og unge at sætte grænser

Næste uge vil mange folkeskoler have fokus på sex. (Foto: shutterstock.com)
Næste uge vil mange folkeskoler have fokus på sex. (Foto: shutterstock.com)

Traditionen tro sætter organisationen Sex & Samfund sex på dagsordenen og skemaet i næste uge, hvor Uge Sex i år har temaet Grænser.

Generalsekretær i Sex & Samfund, Bjarne B. Christensen, udtaler i en pressemeddelse:

- Seksualundervisning handler om at fremme trivslen blandt børn og unge. Men det handler også om alvorlige problematikker som forebyggelse af seksuelle grænseoverskridelser blandt unge jævnaldrende. Derfor har vi i år valgt at styrke skolernes og ungdomsuddannelsernes seksualundervisning med et særligt tema om ’Grænser’. Temaet giver lærere og sundhedsplejersker nye muligheder for at tilrettelægge seksualundervisning, der styrker elevernes evne til at skabe og indgå i gode og respektfulde relationer i skolen, blandt kammeraterne, i familien og på nettet.

God nyhed: Færre får klamydia

Unge kan have rigtigt svært ved at tolke andres signaler, ligesom de kæmper med selv at kunne sige fra, når de oplever, at deres grænser overskrides, mener Sex & Samfund:

Derfor handler det om at lære de unge at mærke efter: 'Hvordan mærker jeg, at jeg har det godt? Hvad vil det sige at have ret til at bestemme over egen krop? Hvordan kan man være en god ven, kæreste eller seksualpartner - uden at overskride egne eller andres grænser?

Temaet giver lærere og sundhedsplejersker ude på landets skole nye muligheder for at tilrettelægge seksualundervisning:

- God seksualundervisning handler om meget andet end prævention og sexsygdomme. Det skal også styrke elevernes erkendelse af egne grænser og forståelse for andres, siger Bjarne B. Christensen.

På fredag har Sex & Samfund sørget for, at en række folketingspolitikere får en times seksualundervisning med fokus på grænser. Det sker på Christiansborg.

Drenge surfer porno allerede i 5. klasse