Ny score-app storhitter

Score-appen Tinder har på to måneder fået knap 60.000 danske brugere

Med appen Tinder kan du - alt efter smag - blive parret med attraktive mænd eller kvinder. Appen bruger lokationsbaseret teknologi til at fremvise profiler, der befinder sig i nærheden (Foto: Caia Image)
Med appen Tinder kan du - alt efter smag - blive parret med attraktive mænd eller kvinder. Appen bruger lokationsbaseret teknologi til at fremvise profiler, der befinder sig i nærheden (Foto: Caia Image)

- Duer ikke, væk.

Sådan lød det fra kongedatteren i H.C. Andersen-eventyret Klods-Hans, da hun tog imod sine mange bejlere, der stod i alenlange rækker rundt om slottet.

Og måske er det lige præcis det eventyr, der har inspireret skaberne af Tinder, der er en dating-app til smartphones. Appen er på kort tid blevet en succes, og Rosette Pambakian, der er PR-medarbejder hos Tinder, oplyser til Ekstra Bladet, at appen har fået knap 60.000 danske profiler de seneste to måneder.

Essensen af appen er, at den hjælper dig med at få kontakt til attraktive mænd eller kvinder, der befinder sig lige i nærheden.

- Du downloader appen og slutter den til Facebook, hvor du siger okay til, at den trækker nogle informationer som et par billeder og en smule tekst. Derefter kan du gå i gang med at se på andre profiler i dit nærområde, forklarer Christiane Vejlø, der er digital trendanalytiker og chefredaktør på onlinemagasinet Elektronista.

Find dates i nærheden
Det næste, der sker, er så, at du en for en bliver præsenteret for andre mænd eller kvinder, der er i nærheden. Du bliver præsenteret for de billeder og den smule information, de har, og så skal du ellers tage stilling til, hvad du synes om vedkommende.

- Så swiper du til venstre, hvis du vil sige 'duer ikke', han eller hun er ikke noget for mig. Hvis du derimod synes, han eller hun ser lidt spændende ud, swiper du til højre. Og hvis to personer så synes godt om hinanden, er der en mulighed for at komme i gang med at chatte, siger Christiane Vejlø.

Se også: TV: Få en guide til de bedste apps

De andre profiler får ikke at vide, at du synes godt om deres profil. Forbindelsen bliver kun skabt, hvis du og din udkårne uafhængigt af hinanden swiper til højre.

Trendanylitikeren fortæller, at Tinder er en diskret app i den forstand, at den ikke fortæller dine venner på Facebook noget om, at du bruger appen eller at den har adgang til din profil. Men du kan se på de profiler, du kigger på, om I har nogle fælles venner på det sociale medie.

Overfladisk spil
Der er måske nogle, der vil synes, at det lyder en smule overfladisk, at man som bruger udelukkende vælger eller fravælger andre profiler på grund af deres udseende. Nogle brugere ser sågar Tinder som et spil, der ikke har det store med dating at gøre.

- Kritikere mener, appen er for overfladisk, men det følger jo internetkulturen, hvor folk surfer lidt let hen over ting.

Se også: Her er de største mobilnyheder fra CES

- Tinders modargument er, at når du står på en bar og får øjenkontakt med en, du synes ser sød ud, er det jo lidt det samme, lyder det fra Christiane Vejlø som fremhæver, at Tinder er lidt mere afslappet i forhold til traditionelle dating-apps.

Der bliver swipet enten til højre eller venstre i Tinder cirka 500 mio. gange på verdensplan hver dag, mens der parret nogen knap fem millioner gange dagligt. Appen er gratis og kan findes både i Androids Google Play og i Apples App Store.

0 kommentarer
Vis kommentarer