Ældresex holder liv i forholdet

Ny undersøgelse påviser en sammenhæng mellem sex og et godt parforhold

- Studiet peger på, at det kan være vigtigt at forblive seksuelt forbundne for at vedligeholde forholdets kvalitet, siger hovedforfatter Adena Galinsky.
- Studiet peger på, at det kan være vigtigt at forblive seksuelt forbundne for at vedligeholde forholdets kvalitet, siger hovedforfatter Adena Galinsky.

Med alderen kommer skavanker og sygdomme, som kan lægge pres på selv de bedste parforhold.

Men ny amerikansk undersøgelse viser, at sex kan modvirke de negative følelsesmæssige følgevirkninger af sygdom.

Frem for at have fokus på os selv og hvor stor en ens pik er eller om brysterne sidder rigtigt, så handler sex mellem ældre meget om at være nærværende og virkelig nyde hvert kys. (Foto: colourbox.com) Sex og samliv Glæd dig til seniorsex

Sex holder parterne positive overfor forholdet i modgang, og manglen på sex gør problemerne værre:

- Studiet peger på, at det kan være vigtigt at forblive seksuelt fobundne for at vedligeholde forholdets kvalitet, siger hovedforfatter Adena Galinsky, ifølge reuters.com.

Se også: Kærlighed er nøglen til godt helbred- Men jeg tror også, at vi har haft nemmere ved det end andre mennesker, der starter som meget yngre. Vi har ikke noget, vi skal bevise for nogen, for det har vi gjort i resten af vores liv. Så vi hviler meget i os selv, og det har åbenbart en betydning også i den her verden, siger Margit. (Foto: BL Foto) Sex og samliv Gamle swingere: Så vildt er vores sexliv

732 par deltog i undersøgelsen - de fleste i alderen 65 til 74 år - som viste, at sexfrekvensen var en markør for forholdets kvalitet.

Forskningen påviser dog kun korrelation og ikke en årsagssammenhæng. Altså det bevises ikke, at mindre sex giver et dårligt forhold - det kan ligeså godt gå den anden vej: At et dårligt forhold giver mindre sex.

Både mænd og kvinder angav kritik fra partneren som det mest negative i et forhold. Og så var der store korrelation mellem godt helbred og godt parforhold.

Se også: Underdanmark har dårligt sexlivSe også: Sex gør pensionister glade

0 kommentarer
Vis kommentarer