S/M er terapi

Undersøgelse viser, at professionelle dominaer betragter sig selv som terapeuter over for deres klienter

Moderne parterapi. (Foto: All Over)
Moderne parterapi. (Foto: All Over)

Der er mange former for terapi. Psykoanalyse og gestaltterapi, psykoterapi og parterapi. Og så videre. Fælles er, at de i bygger på samtaleterapi. Og så er der sjældent fysisk kontakt mellem terapeut og klient.

Det er noget andet med dominaer og kunder. Og dog. For smæk og bindelege, dominans og tvang - udføt af sexarbejderen, betalt af kunden - har karakter af terapi.

I hvert fald kalder professionelle dominaer i en amerikanske undersøgelse i 'Sexualities' sig selv for terapeuter. De føler, de arbejder terapeutisk med deres klienter (de netop kalder klinter og ikke kunder), der får form for psykologisk behandlingen ud af behandlingen så sat sige.

Læs: 37-årige Søren: Jeg er sexslave

Sidegevinst
Vi spurgte talsmand for Sexarbejdernes Interesseorganisation Susanne Møller, om danske dominaer gør sig de samme tanker:

- Jeg arbejder ikke selv som domina, men tilbyder- som mange andre 'blide' sexarbejdere - også dominans i en lettere form. Det er aldrig med terapi som sigte, men det udelukker ikke, at kunden kan få terapeutisk udbytte af en seance, både de almindelige blide seancer og de mere avancerede. Det er bare ikke det, han betaler for. Det er en sidegevinst.

- Vi er sexarbejdere - ikke terapeuter, men jeg er ret sikker på, at nogle sexkunder får meget andet end blot sex ud af besøget, og begge parter er bevidste om dette og arbejder også med det, lyder det fra Susanne Møller.

Læs: Pædogog er fuldtidsdomina

Herskerinden
Dominaen Herskerinden er helt på linje med den amerikanske undersøgelse, som hun finder interessant:

- Det er blot endnu en af de ting omkring sexarbejde, som ingen, undtaget de indviede, kender til. En rigtig dygtig domina, som beskæftiger sig med de mere avancerede former for s/m, har nødvendigvis oparbejdet en hel del evner, som kan sammenlignes med det, der bruges i terapeutisk arbejde, forklarer Herskerinden.

- Som sexarbejder og domina beskæftiger jeg mig seriøst med avanceret s/m og tilbyder ydelser til kunder, som kan være stigmatiserede på forskellige måder pga. samfundets herskende normer om køn og seksualitet.

- Jeg kan, i nogle situationer, betegnes som en slags terapeut, som udfører en slags terapeutisk arbejde. Og med nogle af disse kunder kan samtaler af terapeutisk art også forekomme, dog uden at jeg vil betegne det som terapi, eller betegne mig selv som terapeut, forklarer Herskerinden.

Læs: Perversioner godt for dit forhold

0 kommentarer
Vis kommentarer