Ny forskning: Kvinder vilde med machomænd - en gang om måneden

Kvinders ønsker om partnere varierer med deres menstruations-cyklus

Det er kun under ægløsning, at kvinder vil have macho-mænd. Foto: Allover Press
Det er kun under ægløsning, at kvinder vil have macho-mænd. Foto: Allover Press

Den er god nok – kvinder foretrækker dominerende mænd med maskuline kroppe. Men fortvivl ikke, hvis du ikke er Tarzan-typen. Ny forskning viser nemlig, at det kun er få dage om måneden.

Det er nemlig under ægløsning, at kvinder foretrækker en flirt med en maskulin mand, mens de resten af måneden lægger mere vægt på at finde en langtidsholdbar type.

Forskere fra University of California, Los Angeles, siger, at deres forskning viser, at tiltrækningen af maskuline karaktertræk under ægløsning er et resultat af den genetiske evolution.

Se også: Frugtbare kvinder klar på machosex

Ifølge forskerne har det været en diskussion i mere end 20 år, om kvinder faktisk ændrer præferencer i deres mest fertile perioder på måneden. Og derfor besluttede de at analysere 50 offentliggjorte og ikke-offentliggjorte studier, som ser på denne formodning.

På grundlag af denne analyse, kan forskerne nu konkludere, at der er et klart skift i, hvem kvinderne ønsker som partner, alt efter hvor de er i deres menstruationscyklus. Desuden fandt de, at kvinder måske vælger kæreste ud fra, hvordan han lugter.

Se også: Fertile kvinder ser efter smukke mænd

Bedre sex-valg
De forklarer, at tidligere studier har bedt kvinder om at lugte til forskellige T-shirts, som tilhører mænd med forskellige typer kroppe og ansigter. Disse eksperimenter afslørede, at kvinder under ægløsningen foretrak en lugt fra mænd, som havde mere symmetriske ansigtstræk og kropsbygning.

Læs også: Mænd med små testikler er bedre fædre

Forskerne siger, at tidligere forskning har vist, at symmetri i ansigt og krop er forbundet med et bedre helbred, større kroppe og mere seksuelle karaktertræk. De siger også, at symmetrien kan være udtryk for genetiske kvaliteter.

Men forskerne mener også, at de nu har en teori, der kan forklare, hvorfor kvinder skifter smag i mænd alt efter hvor de er i den hormonelle cyklus.

Læs også: 8 madråd, der kan forhøje dit testosteron-niveau

Før udviklingen af moderne medicin og før vi fik ordentlig mad, var børnedødeligheden ekstrem høj. Og forskernes hypotese er, at kvindernes tiltrækning af stærke mænd er udtryk for at de har skullet sikre styrken og overlevelsen hos deres børn.

Forskerne mener, at deres resultater, som er offentliggjort i tidsskriftet Psychological Bulletin, er nyttige for moderne kvinder.

Læs også: 11 overraskende ekstragevinster ved orgasmer

- Hvis kvinder forstår logikken bag deres valg, kan det give dem bedre viden om deres seksuelle valg. De kan måske indse, at hvis de pludselig bliver tiltrukket af en mand, er det ikke det samme som, at de ikke har et godt og seriøst forhold derhjemme. De hører bare ’en fortidens stemme’ i deres krop, siger professor Martie Haselton, der har ledet studiet.

Se også: Kvinder i løbetid går ikke efter din hjerne

0 kommentarer
Vis kommentarer