Derfor gør onani dig bedre i sengen

Både mænd og kvinder kan med fordel masturbere mere

- Nogle er mest til den lille hurtige, der fungerer som en rap energi-udladning, måske efter en lang arbejdsdag, hvor man lige skal falde ned, siger redaktøren for Tidens Kvinder. (Foto: shutterstock.com)
- Nogle er mest til den lille hurtige, der fungerer som en rap energi-udladning, måske efter en lang arbejdsdag, hvor man lige skal falde ned, siger redaktøren for Tidens Kvinder. (Foto: shutterstock.com)

At onanere er lidt af et tabu, men ikke desto mindre opfordrer eksperterne på Tidens Kvinder dig til at se at komme i gang - hvis ikke du allerede er det. Solosex gør dig nemlig til en langt bedre sexpartner.

Hvad vi laver under dynen, når vi er alene, er ikke noget ret mange taler om - selvom de fleste af os nok kan finde på at udnytte tiden til lidt selv-forkælelse. Men egentlig er det synd, at onani er så tabubelagt, for onani er rigtigt godt for os.

Se også: Grib jernet og opgrader din onaniDu kan lære en hel del af din partners onani. (Foto: colourbox.com) Sexperterne Sådan gør fælles onani dit sexliv bedre

- Mange bruger onani på forskellige måder, fortæller redaktør på Tidens Kvinder, Helle Hartz, og fortsætter:

- Nogle er mest til den lille hurtige, der fungerer som en rap energi-udladning, måske efter en lang arbejdsdag, hvor man lige skal falde ned. Andre er mere til den, hvor man virkelig forkæler sig selv, bruger god tid på at røre ved sig selv over hele kroppen og komme i stemning og bygge liderligheden, og orgasmen op. Andre igen svinger lidt fra det ene til det andet.

Læs sexologens onani-guide til kvinder:

Du vil blive overrasket over, hvor glad kroppen og lystfuld kroppen kan bliv,e hvis du koncentrerer giver dig tid til at folde oplevelsen ordenligt ud i dit hoved og i din krop. (Foto: shutterstock.com) Sex og samliv Kvinde - få mere ud af din onaniDe fleste mænd høvler handske på en lavpraktisk og pikket facon: Det var det - ganske uerotisk og uden de store dikkedarer. Men der kan være god mening i at variere det lidt. (Foto: colourbox.com) Sexperterne Sådan gør onani dig bedre til sex

Lær din krop at kende
Men onani er ikke kun godt, når vi trænger til at slappe lidt ekstra af. Faktisk er onani også med til at gøre os bedre i sengen.

- Når du onanerer, lærer du dig selv, din krop og dine lyster bedre at kende. Uanset hvilken måde du onanerer på, er det med til at give dig et billede af, hvordan din krop fungerer. Hvad du tænder på, og ikke tænder på, fortæller Helle Hartz videre og påpeger især, at solo-sex giver dig tid til at lære, hvordan din egen krop reagerer.

- Man lærer at mærke efter. Uden at føle sig presset til at skulle præstere noget, som mange kan have en tendens til, når de er sammen med en partner. Her er det kun én selv, man har et 'ansvar' over for og skal tilfredsstille.

Derfor skal du huske glidecremen

Se også: Pornospilleren og hyggespilleren: 7 måder at onanere

Godt for både mænd og kvinder
God sex og mindeværdige orgasmer handler i høj grad om at kende sig selv, og det er derfor, at onani er så vigtig en del af et godt sexliv.

- For begge køns vedkommende er onani en super god måde at komme i kontakt med sin egen krop og sine egne lyster. For kvinder, der kan have svært ved at komme, både med og uden en partner, kan det også være en måde at øve sig i det på.

Sex & samliv Mænd: Sådan onanerer vi

Hvilket sexlegetøj passer til dig? Tag testen her

- For mænds vedkommende, der måske har tendens til for tidlig sædafgang eller rejsningsproblemer, kan det også være en måde at træne det på, da onani jo er solosex, hvor der ikke er nogen forventninger fra andre, men man har god tid til at undersøge, lege og måske afprøve nyt legetøj. Så med andre ord: Det er bare med at komme i gang, siger Helle Hartz, redaktør på Tidens Kvinder.

Slå dig løs med noget af det mest populære sexlegetøj, der findes på markedet. Se de tre bedste her - ifølge Tidens Kvinder.

0 kommentarer
Vis kommentarer