Her er de mest moralske lande i verden

Se hvem der er mindst fordømmende overfor utroskab

Der er store nationale forskelle på holdninger til utroskab. (Foto: shutterstock.com)
Der er store nationale forskelle på holdninger til utroskab. (Foto: shutterstock.com)

Det kommer næppe bag på mange, men gigantisk undersøgelse viser, at stærkt religiøse lande er mest moralske, og at mange europæere er relativt ufordømmende i moralspørgsmål.

Flere end 40.000 mennesker i 40 lande verden over har svaret på, hvad der er moralsk acceptabelt - og hvad der ikke er - i sen omfattende rapport foretaget af det internationale analyseinstitut Pew Research Center.

De otte ofte debatterede og i visse lande kontroversielle emner er: Utroskab, førægteskabelig sex, alkoholforbrug, abort, homoseksualitet, skilsmisse, brug af svangerskabsforebyggende midler og gambling.

Globalt set er utroskab absolut ikke særligt velset, som det fremgår af nedenstående figur. Dog er der store nationale forskelle, for mens næsten alle i Indonesion, Jordan og Pakistan mener, at udenomsægteskabelig sex er moralsk uacceptabelt, er folk i Frankring anderledes liberalt indstillet.Her synes 47 procent, at det ikke kan accepteres, mens 12 procent meners, det er ok, og de sidste 40 procent angiver, at det slet ikke er et moralsk anliggende.

Helt overordnet er de europæisk lande mest afslappede på de fleste af temaerne. For eksempel er franskmænd, tyskere og spaniere mindst fordømmende overfor homoseksualitet, gamling og sex før ægteskab.

Desværre indgår der ingen skandinaviske lande i rapporten.

Se hele undersøgelsen Global Attitudes Report her

Franksmænd er blandt verdens mindst moralske.
Franksmænd er blandt verdens mindst moralske.


0 kommentarer
Vis kommentarer