Her er dine største sexfejl

Du skal lære af dine fejltrin for at blive superelsker

- Ofte kommer både mænd og kvinder til at give hinanden dét, vi selv vil have, siger sexologen (Foto: shutterstock.com)
- Ofte kommer både mænd og kvinder til at give hinanden dét, vi selv vil have, siger sexologen (Foto: shutterstock.com)

Hvad gør dig til en god elsker? Og hvad gør dig til en dårlig elsker? Det er ikke nødvendigvis lange forspil og spændende eksperimenter, der afgør det.

Det er faktisk noget helt, helt andet, fortæller sexolog Maj Wismann til Tidens Kvinder.

Du har sikkert også hørt dem. Forestillingerne om, hvad der giver et godt sexliv. Kvinder er trætte af mænd, som ikke gider forspil og som tror, at sex i virkeligheden er helt ligesom i pornoen, de ser på nettet.

Og mænd er trætte af kvinder, der er for usikre på sig selv til at slå sig løs og som aldrig rigtigt gider tage initiativ til noget.

Sexperterne - 17. jan. 2014 - kl. 16:12 TV: Find din elskertype

De ting kan selvfølgelig også være med til at spolere et ellers velfungerende sexliv, men i virkeligheden er det en helt anden ting, som vi danskere gør forkert i sengen, mener sexolog og parterapeut Maj Wismann:

- Ofte kommer både mænd og kvinder til at give hinanden dét, vi selv vil have. Vi kommer simpelthen til at berøre vores partner, som vi selv ønsker at blive berørt og nu er vi jo RET forskelligt indrettet anatomisk og ret forskelligt indrettet i forhold til tænding, så en god øvelse er at se på, hvad ens partner egentligt gerne vil have, og hvad vedkomne synes er lækkert og så give det.

Læs guide til kvinder i deep throat blowjobs

Vildt og eksperimenterende
God sex handler altså ikke så meget om hele tiden at prøve grænser af og gøre noget vildere - det handler i langt højere grad om at aflæse den, man er sammen med. Følge hans eller hendes rytme og behov.

- Mænd kan have en tendens til at være lidt for hurtige til at berøre de hotteste erogene zoner, og har ikke helt forstået, at mange kvinder lige skal varmes op først og pirres, så tændingen stille og roligt stiger. Og SÅ kan de gå på de erogene zoner.

- Mange mænd drømmer om, at hun tigger dem om at han 'går ordentligt i gang,' og det får de altså udelukkende ved, at de pirrer og leger og driller og tænder hende, så hun til sidst er ved at eksplodere. Men det er der mange, som glemmer, fortæller Maj Wismann til Tidens Kvinder.

Et af sexologens trick er at sætte tempoet ned. (Foto via Shutterstock.com) Sexperterne Sådan bliver du en endnu bedre elsker

De største skuffelser
Dét, der imidlertid altid er vigtigt, er at forventningsafstemme. Ikke at I skal sidde hver gang, I har sex og aftale, hvad I gør, men at I begge to har et realistisk forhold til, hvad sex egentlig er.

For der er jo masser, der gerne vil fortælle, at man skal dyrke sex så og så mange gange og at orgasmen skal føles så og så vild – det er bare ikke sikkert, at det er dét, der virker for jer.

- Dét, der typisk giver de største skuffelser i sengen, handler jo om forventninger, der ikke bliver indfriet, og det afspejles jo også i listerne, fortæller Maj Wismann og fortsætter:

- Rigtig mange har meget store forventninger til, hvad sex egentligt skal være, hvordan det skal føles, hvor vildt det skal være, og hvor ofte det skal dyrkes. Men mange kan ikke leve op til det, og mange kæmper tillige med en sexlyst, der heller ikke altid er i top.

Frygter du, at du er kedelig i sengen? Tag testen her:

Findes den perfekte elsker?
Spørgsmålet er så, om man nogensinde når i mål og bliver den perfekte elsker. Nej, siger Maj Wismann:

- ALLE kan blive en bedre elsker, det er en kunst-art, en færdighed, der kan trænes, både generelt, men også i forhold til den specifikke sexpartner, man har, for der kan være store individuelle forskelle på, hvad man gerne vil have i sengen. Men du kan altid blive en bedre elsker. Altid.

Få gratis Maj Wismanns online kursus:'5 overraskende hemmeligheder til bedre sex og mere lyst (samt et par fif til kærligheden) her

Hvis du vil undgå, at din partner bliver sådan lidt mellemfornøjet i sengen, skal du følge disse råd. (Foto: colourbox.com) Sex og samliv Her er dine største sexfejl

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Sex & samliv
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen