Kendisser med dildoer

Når kendte køber sexlegetøj, bliver det mindre tabu

Fra Hollywood til Bryggen: Sexlegetøj er comme il faut. (Foto: AP og Polfoto)
Fra Hollywood til Bryggen: Sexlegetøj er comme il faut. (Foto: AP og Polfoto)
Følg Sex & Samliv

Sexlegetøj er ikke længere tabu. Men det er stadig en historie værd.

I forrige uge kunne vi fortælle, at et britisk husmormagasin kårede de bedste vibratorer, og i denne måneds udgave af sexbranchebladet AVN Intimate analyserer sociologer og sexfagfolk fænomenet 'kendisser med sexlegetøj.'

Husmødrenes bedste sexlegetøj

En af filmverdenens helt store talenter, Oscarvinderen Jennifer Lawrence, fortalte om sine buttplugs i et amerikansk talkshow,kendispowerparret Beyoncé og Jay-Z brugte 6.000 dollars på uartige dimser og dingenoter i en sexshop, og rapperen Ice-T's kone Coco lancerer en egen linje af frækt legetøj. Herhjemme er Geggo træt af sine mors dildoer

Men hvorfor er det egentlig interessant?

Well, ifølge sociologen Chauntelle Tibbals handler det om kulturel synergi, i hvert fald i USA. Selv om landet har udviklet sig meget på sociale og uddannelsesmæssige områder, er det stadig en vis forlegenhed omkring sex.

- Men forlegenhed er ikke det samme som mangel på interesse. Så når denne prøvende sexinteresse parres med kendis-fascination bliver de fleste af os betagede af de kendtes tilbøjeligheder.

- Derfor er det næsten, som om kendis-interessen i og åbenhed omkring sexlegetøj giver os lov til at bruge dem. Med andre ord: Hvis Beyoncé kan shoppe vibratorer, så kan vi også.

TV: Vi tager pulsen på mandeonani

Susan Colvin fra legetøjsfirmaet CalExotics udtrykker det således:

- Vi ved allesammen, at folk bruger sexlegetøj, og når vi får at vide, at kendisser også gør det, giver det os en slags tilladelse til selv at gøre det. Det er med til at fjerne tabuet omkring det.

Den slags får det jo det til at klinge i producenternes kasseapparater. Lucy Vonne D’Olimpio Kendrick fra Evolved Novelties siger:

Her er verdens bedste sexlegetøj

- Alle ønsker at vide, hvad de kendte har på, hvem de dater etc. Så at opdage hvilkens slags sexlegetøj de bruger, er næsten som at finde af, hvad de kendte havde på til gårdagens event. For en branche, der har været så tabuiseret, bliver det meget mere mainstream og accepteret, hvis en kendis bakker op om produktet. Det kan også give producenten en helt ny kundegruppe, som man ikke tidligere har nået.

Så nu venter vi bare på, at danske A-liste-kendisser lancerer egen legetøjslinie eller fortæller sjove anekdoter i en artikelserien 'Mig og min buttplug' i Se og Hør: Vi tænker Medina og Nik & Jay (der givetvis må have gadgets med masser af bling-bling). Vi tænker Camilla Plum (som nok mere gør sig i det hjemmedyrkede versioner). Vi tænker Keld og Hilda (der nok mest er til klassikerne).

Hvilken kendis' sexlegetøj vil du helst høre om?

Danmarks dyreste vibrator

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind