Annonce:
Annonce:

Sex for rejser og dyre middage: Prostitution eller ej?

To sugarbabes fortæller om deres oplevelser med at give sex for gaver

Nogle mener, at det, der sker på sitet, er maskeret prostitution, andre ser det som et super ærligt netdatingsted, hvor gensidigt fordelagtige forhold mellem mænd og kvinder indgås. (Foto: shutterstock.com)
Nogle mener, at det, der sker på sitet, er maskeret prostitution, andre ser det som et super ærligt netdatingsted, hvor gensidigt fordelagtige forhold mellem mænd og kvinder indgås. (Foto: shutterstock.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Er det prostitution, når man ikke får penge, men bare tøj, middage og rejser for selskab - og sex?

Det spørgsmål har blandt andet været debatteret livligt på DR's flader denne uge, hvor eksperter og involverede har forsøgt at belyse denne gråzone.

I det følgende har vi talt med to piger, som begge har erfaring med kontroversielle datingsite sugardaters.dk, hvor mænd med midler kan hooke op med kvinder, som gerne vil forkæles.

Nogle mener, at det, der sker på sitet, er maskeret prostitution, andre ser det som et super ærligt netdatingsted, hvor gensidigt fordelagtige forhold mellem mænd og kvinder indgås.

Der har også været røster fremme om, at den slags handel med sex kan føre pigerne ud i egentlig prostitution.

PÅ dr.dk kan du læse mere om fænomenet

Synes det er uetisk at DR sender 2 blowjobs

Annonce:

Cecilie, 26 år: Et stykke kød
Cecilie, der bor på Vestegnen og studerer i København, har over en periode på et lille halt års tid haft profil som såkaldt sugarbabe på Sugardaters.dk, men har det ikke længere. Cecilie har modtaget penge, hver gang mellem op mod 4.000 kroner, hvor sex har været del af aftalen. Hun har også fået en Ipad og en Smartphone.

Hun endte nemlig op med at føle sig som et stykke kød, man kunne forhandle om.

- Jeg har fysisk mødt tre mænd, altså sugardaddys, og de alle tre overholdt de aftaler, vi fik forhandlet os frem til via siden. Men lige netop det, at man meget hurtigt kommer til at forhandle om tingene, det fik mig ret hurtigt til at føle mig mindre værd.

- For når man fx skriver, at man har de og de ønsker, så burde der egentlig ikke være så forfærdelig meget at forhandle om - men altså ikke sådan inde på Sugardaters. Det er sgu lidt som at være på kræmmermarked, hvor køber og sælger forsøger at få det bedste ud af situationen. Men her var jeg ikke kun sælger, jeg var også 'varen,' forklarer Cecilie, som dog også fandt det både spændende og udfordrende på den måde at 'sælge sig selv - til en vis grad.

Datingsite for madludereHer er sandheden om bordelpigerne

Annonce:

- Penge og oplevelser venter jo forude, og så er der hele spillet, hvor det langt hen ad vejen, fandt jeg hurtigt ud af, handler om at have is i maven. Men det fjerner altså ikke den følelse, jeg personligt meget hurtigt fik, at i hvert fald visse mandlige profiler benytter sitet i håbet om at kunne score sig et billigt knald.

- 1500 kroner for en time, hvor han så også betaler for hotelværelset, det har jeg oplevet en del af. Men i de situationer har jeg cuttet forbindelsen med det samme igen, forklarer Cecilie, der over en periode på to måneder sås fire gange med en mand fra Nordsjælland - og havde nogle gode dates, som de tre sidste gange førte til sex hjemme hos ham.

- Intet galt med sex, jeg har også mine lyster og behov, men det er svært at lægge den tanke på hylden, at det her minder ret så meget om prostitution, og så bliver det efter min mening altså lidt for koldt og kalkuleret.

Villige sygeplejersker søger sugar daddies

Aftalt sex
De to andre sugardaddys, Cecilie mødte ude i virkeligheden, havde hun kun en enkelt date med hver - og også her var der på forhånd aftalt sex.

Annonce:

- Begge var da søde og venlige nok, men jeg skal altså også kunne tænde på den mand, jeg er sammen med, og det kunne jeg altså bare ikke med de her to andre - desværre!

I dag har Cecilie ikke længere profil på sitet og regner heller ikke med at komme tilbage.

- Til sidst følte jeg mig mere som en genstand, en vare med prisskilt på, frem for en person af kød og blod, og hele det der spil med hele tiden at skulle prange om prisen, det gjorde det ikke meget bedre. Jo, pengene og gaverne er da fine nok, men ikke til enhver pris, siger den unge studerende.

Bruger 30.000 om måneden på mine piger

Patricia, 22 år: Ingen skrubler
Patricia har været på sugardaters.dk i et lille års tid, og til forskel fra Cecilie har den 22-årige arbejdsledige singlepige ikke de store skrubler ved at 'sælge sig selv,' som man nu engang gør på sitet.

Patricia har også fået penge, fra 1500 til 3000 kroner pr. date - og hvor sex har været del af aftalen. En gang har hun modtaget 5000 kroner. Her overnattede hun hos sin date. Hun har også fået et par tasker, en telefon, parfume, iPad, et ur og en bærbar.

Annonce:

- Jeg er single og har ikke specielt mange penge at rutte med, og så nyder jeg den opmærksomhed jeg får fra mænd, der finder mig attraktiv. Desuden er det et kæmpe plus, at man ikke behøver og lægge fingre imellem, når man har profil på sitet.

- Vi er der alle for den samme, og synes en sugardaddy, at min person og mine ønsker er interessante, så kontakter han mig bare. Så er det efterfølgende op til mig, om jeg vender tommelfingeren op eller ned, smiler Patricia, der ikke forstår sammenligningen med det, der foregår på sitet, med prostitution.

Her er Tinder med sexgaranti

Alle gør det
- Alle prostituerer sig jo i dag. Det er vel også en form for prostitution at stå i kassen i supermarkedet, der giver penge for arbejde. Lige som pigerne på bordellerne arbejder for deres penge. Den store forskel her er bare, at jeg helt selv vælger, om jeg vil mødes med en sugardaddy eller ej - og til hvilken pris. Desuden kommer sex i mit tilfælde aldrig ind i billedet i forbindelse med den første date.

Annonce:

- For at have sex med en fyr, man ikke kan tænde på, det er da først for alvor at prostituere sig, fortsætter Patricia, der benytter sig af Sugardaters som forkælelse og krydderi på tilværelsen.

- Og så er der da også en smule magt i på den måde at blive jagtet - at det er fyrene, der kommer til mig og ikke omvendt. Det giver da et kick. Lige som det er spændende og pirrende at have en samtale kørende med en fyr, man måske på et tidspunkt skal møde - og måske endda også have sex med.

- For mig er det her fis og ballade og lidt frynsegoder oven i, hvis der opstår kemi og tiltrækning – og så er man jo ikke mere bundet til hinanden, end man til enhver tid kan sige stop igen, slutter den unge Århus-pige, der har et par veninder, der også benytter sig af sitet.

Hør andre Sugarbabes fortælle om deres oplevelser på dr.dk her

Frygter ikke EU luder-forbud: Min lyst vil altid vinde over loven

Ifølge en undersøgelse fra Epinion mener otte ud af ti danskere, at det er prostitution at modtage gaver for at yde sex - hvad mener du?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: