Annonce:
Annonce:

Kvinde - sådan vækker du din k....

Tænker du nogen gange, at det er som om, at du mærker for lidt i trekantsområdet, så har Tidens kvinder nogle gode tips til dig

Næste gang du kærtegner dig selv, kan du prøve at skabe en sensuel forbindelse mellem dit køn og dine bryster. (Foto: shutterstock.com)
Næste gang du kærtegner dig selv, kan du prøve at skabe en sensuel forbindelse mellem dit køn og dine bryster. (Foto: shutterstock.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Mange kvinder døjer med en nedsat følelse og ofte en deraf følgende mindre lyst til sex. Få her lægen og sexologens råd til, hvordan du kan blive mere følsom.

Mange kvinder oplever, at deres underliv 'sover' eller ikke reagerer, som de ville ønske - i perioder eller mere langstrakt. Desværre er det ikke en problemstilling, der er ret meget fokus på. Måske fordi det ikke harmonerer med det udbredte ideal om at være en varmblodig kvinde.

Det skriver Tidens Kvinder.

Naturligvis kan der være alvorlige årsager til en manglende følsomhed og deraf nedsat sexlyst. Det kan handle om traumer fra barndommen eller tidligere oplevelser, det kan være sygdom eller dybereliggende seksuelle problemer. Det skal man altid være opmærksom på.

Men for mange kan det også handle om nogle ting, som er lettere selv at gøre noget ved - eksempelvis kan det handle meget om kontrol.

Annonce:

- Kvinden, der er oppe i sit hoved og tænker alt for meget, kan have ekstra svært ved at slippe kontrollen, siger Helle Trankjær, der er læge, sexolog og parterapeut. Men intet er tabt - det kan ændre sig, hvis man selv gør en indsats.

– Du kan øge din følsomhed ved, at du lærer at fokusere din opmærksomhed på kroppens reaktioner. Jo mere, du åbner op for og mærker seksuel lyst og ophidselse, jo mere sensitiv vil du med tiden blive.

Mænd vilde med alle slags k.....

Tag dig tid til at opnå fuld følsomhed
En af de andre grunde til, at din følsomhed er nedsat kan være, at du - eller sin sexpartner - forventer for meget på for kort tid.

- En kvinde har brug for tid, ofte mere tid end manden, til at varme op, åbne op og slappe af for at kunne give sig hen. Så hvis I går for hurtigt frem fra forspil til samleje, kan følsomheden være nedsat af helt naturlige fysiologiske årsager, siger Helle Trankjær.

Slut med f.... nu hedder den Gina

Fire øvelser til mere følsomhed forneden

Annonce:

1. Gå på opdagelse
Du kan skrue op for din følsomhed ved at starte med at gå på opdagelse i, hvad der føles godt for dig. Sæt god tid af til en fræk aftale med dig selv og undersøg din krop. Lær din anatomi godt at kende. Lad selve kortlægningen af din krops følsomhed være dit mål. Hvordan føles det i et bestemt område, når du forsigtigt trykker let eller hårdt, gnubber, trækker eller niver?

Gentag det, der virker godt. Vær opmærksom på, at følsomheden i et bestemt område kan falde, hvis du fortsætter i flere minutter med den samme aktivitet. Prøv at variere dine kærtegn mindst hver 3. minut.

Var det noget med en quickie? Få Tidens Kvinders guide til de bedste lynknald her

2. Visualisér din lyst
Bare det, at du tænker på, hvor fintfølende du er, kan øge din følsomhed for seksuelle stimuli. Prøv f.eks. denne øvelse, hvor din lyst og følsomhed nærmest stiger ved hjælp af 'tankens kraft:' Næste gang du kærtegner dig selv, kan du prøve at skabe en sensuel forbindelse mellem dit køn og dine bryster.

Annonce:

Det gør du ved først at stimulere dig selv forneden, mens du tænker kærligt på dine bryster. Herefter gør du det omvendt ved, at du stimulerer dine bryster og samtidigt tænker på dit køn - så mærker du måske en spirende følelse af lyst i klitoris og i skeden. Måske har du nu øget din følsomhed for berøring ved at visualisere din lyst og din følsomhed for seksuelle kærtegn.

Kvinde - elsk din k....

3. Prøv 21 dages afholdenhed
Hvis du hører til dem, der er blevet afhængig af en vibrator for at komme, så har du måske oplevet, der skal mere og mere til for at stille din lyst. Det kan også være, du bare har lyst til at reboote din seksualitet. En metode, der lover øget følsomhed og mere lyst i det hele taget, kaldes 21-dages udfordringen.

En penisring er noget af det mest effektive sexlegetøj, der findes – bliv klogere på, hvordan du bruger dem her

Annonce:

Det går ud på, du ikke får orgasme i 21 dage - dvs. klitorisorgasme, hvor skeden trækker sig sammen. Andre typer orgasmer uden sammentrækning er okay. På denne måde kan den naturlige seksuelle energi spares sammen og blive til en underliggende strøm i kroppen, der giver dig både vitalitet en øger fysisk følsomhed i vaginaområdet. Du kan melde dig til udfordringen på http://21daychallenge.com/. Derpå vil du dagligt få tilsendt et par minutters videoklip med peptalk til at støtte dig samt fakta om, hvad der sker i din krop undervejs.

Sexpertens bedste sexråd

4. Knib løs
Knibeøvelser kan hjælpe dig med at styrke din bækkenbundsmuskulatur, så du bedre kan holde tæt, og dermed undgår at tisse i bukserne. Din bækkenbunds-muskulatur er samtidig din sexmuskel, der kan trække sig sammen og give dig stor nydelse, når du er meget ophidset, og når du får orgasme.

Knibeøvelser kan øge din seksuelle ophidselse, og du bliver ofte mere våd. Når du kniber med din muskel under samleje, kan du bedre mærke din partner inde i dig.

Er du ved at komme i sommerstemning? Nå nye erotiske højder med disse 19 frække ferielege

Her er den ægte kvindeonani

LÆs mere og sex og kærlighed på Tidens Kvinder

Annonce:
Annonce:
Annonce:

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Annonce:
Bar røv - eller vi betaler 143 milliarder
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: