Sådan scorer du med Tinder

Tre unge studerende blogger om deres scoringer med den populære datingapp - så du kan gøre det samme

Følg Sex & Samliv

Tinder er en bombe under den traditionelle netdatingbranche.

Den har rundet 250.000 downloads i Danmark - hvilket betyder, at fem procent af danskerne går rundt med datingappen på deres smartphone. Globalt set er 50 procent af brugerne mellem 18 og 24, og også i Danmark er det især blandt unge, der swipes lystigt til højre og venstre.

Tobias, 20, og Kenneth, 21, er begge studerende fra Aahus, og de har været flittige på Tinder. Så flittige, at de har lavet en blog, tinderdating.dk, hvor leverer gode råd til nye datere, ligesom de fortæller opbyggelige historier om deres erfaringer.

Hvad gav jer ideen til at lave tinderdating.dk?

Tobias: - Vi sad et par fyre sammen en fredag aften og fik et par øl, og meget af snakken gik på Tinder. Vi havde det vældig sjovt med at dele historier og gode råd, og da jeg kan finde ud af at opsætte en blog, opstod idéen pludslig til, at vi skulle dele vores erfaringer og oplevelser med Tinder med andre.

Kenneth: - Alle i vores omgangskreds bruger Tinder i øjeblikket, og netop fordi det er på alles læber, så tænkte vi, at der kunne være interesse i at læse med på vores blog. Når jeg siger 'alle,' så er det primært unge på vores egen alder, men jeg kan også sagtens forestille mig, at det kan være relevant for andre.

Sådan bliver din 1. date en succes

Har I brugt andre datingapps og datingsider?

Tobias: - Vi har ikke før brugt hverken apps eller datingsider i jagten på at finde en sød pige, men da vi hørte om Tinder, syntes vi ganske enkelt, at det var genialt, fordi det er så nemt at komme i kontakt med andre.

Kenneth: - Det fede ved Tinder er, at jeg så nemt kan møde piger på min egen alder, som ud fra mine billeder allerede har vurderet, at jeg er interessant. Så er der ikke den akavede stemning, hvor du møder en, hvor interessen ikke er gensidig.

Hver er det ufede ved Tinder?

Tobias: - Der er selvfølgelig nogen, der vil sige, at det er meget overfladisk at bedømme folk ud fra et par enkelte billeder, men jeg synes netop, at det er den enkelthed, som gør app’en så let at gå til. Hvis man skulle skrive en lang tekst omkring sig selv lige som på dating-sider, så ville mange falde fra.

Bruger I Tinder til at få et lille fix ved at få et match?

Kenneth: - I starten opfattede vi app’en som et spil, hvor det gjaldt om at 'matche' med nogle søde piger, og gerne mange af dem. Men med tiden har vi fundet ud af, at det er kedeligt bare at sidde og chatte med pigerne, så nu vægter vi det langt højere at mødes med dem. Det er trods alt det, der er meningen med dating.

Har I scoret meget på Tinder?

Tobias: - Nu vil jeg ikke sidde og sætte præcise tal på,hvor mange jeg har scoret ved at bruge Tinder, men jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke møder flere piger, end jeg gjorde, før jeg begyndte at bruge app’en.

Ny score-app storhitter

Hvor mange matches har I?

Kenneth: - I øjeblikket har jeg vel en 80-90 matches. I starten gik vi meget op i at få så mange matches som muligt, men nu handler det i langt højere grad om at mødes med pigerne i virkeligheden.

Hvor mange af dem har I skrevet med? Og hvem skriver først?

Ny datingapp for de professionelleTV: Derfor skal du give et håndjob på 1. date

Tobias: - Jeg har nok skrevet med 30-40 piger derinde, men der er da helt sikkert nogle, som skriver med mange flere. Det er næsten altid mig, der skriver som den første, for det er åbenbart manden, der skal åbne samtalen, lige som i virkeligheden.

Er der meget uforpligtende sex, eller er det stadig kæresteorienteret?

Kenneth: - Først troede jeg, at det var helt umuligt at finde en kæreste igennem Tinder, men der har app’en virkelig overrasket mig. Det er jo nogle super søde piger, du kan finde derinde, og hvis man så mødes, og der er god kemi, hvorfor skulle det så ikke blive til mere end bare en enkelt date?

Appen fungerer således: Den henter profilinfo fra din facebook, som du kan vælge mellem. Man kan vælge at skrive en lille profiltekst. Så anfører du dine søgekriterier: Radius og alder, hvorpå alle, der passer det, dukker op med billede og fornavn, ligesom man kan se, hvis I har fælles facebookvenner og -interesser. Kan du lide, hvad du ser, swiper til højre, er du knap så begejstret til venstre. Har vedkommende også liket dig, er der et match, og først der kan I skrive sammen. Verden over laves der 10 millioner matches om dagen.

Du kan læse om de tre unge fyres råd om og oplevelser med tinder på tinderdating.dk

På kærestejagt? Få professionel hjælpLav den perfekte datingprofil

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind