Sådan får I den perfekte trekant

Tænker I på en trekant? Så få fem gode råd fra sexologen

Mange tænder på tanken om en ekstra mand eller kvinde i sengen, men det er ikke helt ufarligt at invitere en fremmed indenfor. Der er så mange følelser af jalousi og usikkerhed, som let kan ødelægge det erotiske eventyr for jer alle.

Så leger du med tanken om en trekant, men er du i tvivl om, hvordan du bedst griber det an, så læs med her. Sexolog Sara Skaarup fra Tidens Kvinder giver 5 gode råd til, hvordan fantasien om en trekant også bliver en succes i virkeligheden.

Er du til fri kærlighed og masse af sex? Så skal du måske på sexibility festival?

1. Kend hinanden godt
Er I et fast par, som gerne vil udvide sexlivet med jeres første trekant (eller sikre jer, at jeres fremtidige trekanter bliver vellykkede)?

Tillykke!

Sjove, saftige og lærerige oplevelser venter forude. Vær opmærksom på, at tillid mellem jer er basen for enhver vellykket trekant og seksuelle eksperimenter i øvrigt. Det betyder ikke, at I skal have været par i mange år, for at det kan gå godt. Men at I skal føle jer trygge med hinanden og være god til at tale sammen - og I må meget gerne have prøvet at håndtere svære følelser sammen før. Og det gælder faktisk også, hvis I er to veninder, der inviterer en heldig fyr eller tredje pige ind i legen.

Så mangler der bare to mænd, og drømmen om en trekant kan blive til virkelighed. (Foto: colourbox.com) Sexperterne Sådan får hun den frække trekant

2. Vær enig om reglerne

Når I taler om trekanten, før den finder sted, er det især vigtigt, at I som par er helt enige om, hvad man hver især ønsker IKKE skal ske. Din kæreste kan ikke vide, hvis du f.eks. hader tanken om, at han dyrker lige netop oralsex med en anden, eller hvad det nu kan være, medmindre du siger det.

Selvfølgelig skal aftalerne om sikker sex også være helt på plads. I det hele taget er konsensus afgørende. Det er OK, at initiativet til eventyret kommer ensidigt fra den ene part. Men gennemfører I, skal I være enige om, at det er en god idé.

- Vi fungerer godt som par, og det gør vi også, når vi går på jagt. Jeg har en helt speciel type kvinde, jeg godt kan lide. Gerne lidt yngre end mig, lidt naiv, uden at hun behøver være helt blond, forklare Anne-Sofie. (Arkivfoto: All Over) Sex og samliv Dansk par: Vi scorer piger til trekanter

3. Vælg den rette legekammerat
Der er to måder at vælge tredjepart på: Enten er personen én, I begge gerne vil knalde med, eller også er personen én, som den ene har lyst til at knalde med, og den anden kan forestille sig at dele sin partner med.

Man behøver med andre ord ikke begge have lyst til at involvere sig direkte seksuelt med tredjeparten, for at en trekant kan være en god idé. At dele sin partner kan i sig selv være en meget dejlig og livsbekræftende oplevelse, hvis man vel og mærke er tryg undervejs.

Vælg derfor ud fra, hvem I - udover at opleve som fræk - begge føler, er til at stole på. En anden god ting at tjekke, er, om I kan grine sammen med personen. Det vidner om god kemi. Et menneske, der ikke er for selvhøjtidelig er at foretrække i den her situation.

Sexperterne - 20. nov. 2012 - kl. 10:49 TV: Sådan får du en trekant

4. Rene linjer hele vejen
Som udgangspunkt er der kun tre mennesker, der skal blande sig i, om sex mellem jer tre er en god idé – og om I nøjes med at kysse og kramme eller ender med at bruge hele natten på vilde SM-udskejelser.

Er den, I vil lege med, i et forhold allerede, så kan det være smart at spørge ind til, om vedkommendes partner er okay med det forestående. På den måde kan I tage medansvar for, at det, der skal være en lækker leg for jer tre, ikke ender med at blive en rigtig grim overraskelse for den fjerde part.

Få endnu mere ud af jeres sexliv – brug en lystcreme

Med 'Kunsten at dele hinanden' forsøger parret/ at nedbryde de fordomme, de møder, og vise, at et inderligt parforhold sagtens kan kombineres med at have sex med andre. Sex & samliv - 7. mar. 2012 - kl. 23:20 Sådan deler man hinanden seksuelt

5. Tal oplevelsen igennem bagefter
Når oplevelsen er ovre, er det tid til at lære af den. Det er sandsynligt, at snakken kommer helt af sig selv, særlig hvis begivenheden har været et kæmpe hit.

Så kan man nærmest ikke lade være med at vende tilbage til den frække stund, hvilket kan føre til gentænding og fornyet glæde. Men selv hvis oplevelsen var super positiv alt i alt, vil der ofte være små elementer af tvivl eller modstand undervejs for begge parter, og det kan være godt at dele med kæresten - for slet ikke at tale om, hvilke highlights I hver især vil fremhæve.

Her kan I begge høre og forstå, hvad der er ekstra fedt, og hvad der var udfordrende for den anden. Det er også nu, I kan blive klogere på, hvordan noget lignende kunne foregå næste gang.

To er godt - tre er bedre. Og sværere. Læsere fortæller om de frække trekanter. (Foto: All Over) Sex & samliv Danskere: Sådan var vores saftige trekanterSe også: Forkæl hende med ekstra mand i sengen

Er det en kollega, der skal med i sengen? Tag testen og se, om det er noget for dig0 kommentarer
Vis kommentarer