Signe til småbørnsfar: Spring ud som bøsse

Men de nærmeste er en del homofobiske, og det synes jeg er meget svært, skriver far til to til Signe

Hej Signe
Lad mig starte med at skrive, at jeg er nyskilt fra min kone. Vi har to børn sammen. Jeg er 26, men sagen er den, at jeg er til mit eget køn, og det har jeg altid været. Jeg har haft tre pige-kærester, og den sidste kæreste i to år og gift i fem.

Jeg vil så gerne springe ud og sige det til dem, jeg holder af. Men de nærmeste er en del homofobiske, og det synes jeg er meget svært. Især nu når jeg har kun haft kvindelige bekendtskaber, og når jeg har to børn.

Hvordan får jeg det sagt det? Mit hoved er ved at springe med alle de tanker. Hjælp!

MandSe også: Vil prøve trekant med en anden mand

Kære Mand
Jeg synes, at det er så modigt, at du skriver til mig og fortæller, at du er til mænd. Med dit brev er du allerede i gang med at springe ud. Og du er inde på det helt rigtige. Du skal nemlig have støtte til at springe ud. Du skal ikke være alene om det.

Du er langt fra den første mand med børn, der tager springet ud af skabet. Heldigvis. Nogle af de unge og ældre mænd, der har taget springet, kan du finde på på sitet spring-ud.dk. Her finder du deres personlige historier, gode råd til hvordan du kan snakke med forældre, venner og andre omkring dig og steder du kan komme i kontakt med andre der er eller har været i din situation.

Men du er altså allerede begyndt springet her. Selvom jeg ikke kender dig og du ikke kender mig, så har du alligevel vist mig den store tillid at erklære din sande seksualitet overfor mig. Godt gået! Det var det første skridt. Nu er du i gang med at fortælle verden, hvem du er, du er allerede gået et lille skridt ud af det skab.Sex og samliv Sådan er det at være bøsse i provinsen

Jeg tror, at du vil opleve, at folk er meget mindre homofobe, når først de kender en bøsse. Vi er strenge til at 'trashe' hinanden og sige stride ting som 'åh ja hvor er du bare gay' eller 'åh hvad, din perker' som en slags morsomheder eller som fornærmelser. Men ofte har det hårde sprog intet at gøre med, hvordan et menneske vil føle eller begærde sig, hvis det viste sig, at hans bedste ven eller bror var homoseksuel.

Min erfaring er, at for mange omkring den homoseksuelle sker der en åbenbaring - en oplevelse af, at nu falder det pludseligt på plads, når den homoseksuelle springer ud. For selvom vi måske ikke taler om det, så kan vi godt mærke, når tingene ikke helt er, som de skal være, hos dem vi holder af. Og forældre spekulerer og bekymrer sig, når de mærker deres børn ikke har det helt rigtigt godt.

Så jeg er rimelig sikker på, at din frygt for hvordan din omgangskreds vil tage det, ser mere dyster ud end det vil være i virkeligheden. Men begynd i det små. Læg ud med at fortælle det til den, du tror vil have nemmest ved at forstå det. Din bedste ven måske? Din mor? Eller en kollega som du ved har homoseksuelle venner. Og søg endelig støtte på sitet her: spring-ud.dk.

Jeg ønsker dig alt det bedste.

Kh SigneSe også: Forskerchok: Bøsser har romantisk sex

0 kommentarer
Vis kommentarer