De fem største misforståelser om s/m

Sadister er lede, og masochister er nogle stakkels tosser - eller hvad? BDSM-blogger forklarer hvad ægte sadomasohisme er

Selv om megasuccussen '50 Shades of Grey' har solgt en fantasillion eksemplarer verden over, selv om diverse undersøgelser igen og igen peger på, at kinky sex er sundt, og selv om mange hyggesmækker derhjemme, hersker der stadig en masse fordomme og misforståelser omkring BDSM.

Det kan have noget at gøre med, at roman-trilogien om Christian Grey og Anastasi, faktisk portrætterer et BDSM-forhold helt forkert.

I modsætning til hvad man måske skulle tro, er der faktisk mange BDSM'ere, der er virkelig trætte af '50 Shades' og af at se vores subkultur blive dårligt illustreret i film og tv-serier. Her behandler vi fem udbredte misforståelser, som s/-folket er ekstra trætte af.

Denne klumme er forfattet af Martin Schjönning, der skriver for Unique Lady - en BDSM-sexshop med en aktiv blog om alternativ seksualitet.

BDSM er det, vi andre kalder s/m. Ifølge Wikipedia står BDSM for Bondage (B), Bondage & Disciplin (B&D), Dominans & Submission (underkastelse) (D&S, DS, D/S, D/s), Sadisme & Masochisme (eller Sadomasochisme) (S&M, SM).

TV: Japanske bindelege for begyndere

Sadister er voldelige
Sadisten er den straffende og dominerende del af et SM-forhold, hvilket automatisk får mange til at tro, at vi er voldelige af natur. Derefter er der ret kort til den lommepsykologiske konklusion, at vi må være mentalt skadede, sikkert lider af barndomstraumer og er grænse-psykopater, der ikke kan kommunikere med andet end en nihalet kat og vrede.

Derfor dyrker de kinky sex

Det er naturligvis fuldstændigt forkert. Langt de fleste sadister er helt normale mennesker. Mange af os er endda mere empatiske end gennemsnittet, da det kræver stor indlevelse og forståelse at bestemme over et andet menneske på den måde, vi gør. Et andet menneske, som vi elsker, vel at mærke. Vi udtrykker vores kærlighed anderledes, men med den samme inderlighed som alle andre.

Masochisten er faktisk lige så magtfuld som sadisten - læs her hvorfor.

Derfor er vi til s/mS/M for begyndere

Masochister er svage
Når man antager, at sadister er voldelige kontrolfreaks, må de mennesker der frivilligt kaster sig i armene på os, nødvendigvis være lige så psykisk ustablie, ikke? Forkert! Nogle af de mest afklarede mennesker, jeg kender, er masochister. De hviler i sig selv, for hvad andet kan man gøre, når man har accepteret, at måden, man bliver lykkelig på, er at blive bundet og banket? Der er selvfølgelig undtagelser til denne regel, men masochister er altid på vej mod et zen-øjeblik.

De er også stærkere end mange andre. De besidder en forrygende indre styrke, der gør, at de kan slippe tøjlerne og give sig i en andens vold. Det kræver både mod og selvkundskab.

Læs en artikel om 'subspace' - den meditative tilstand masochister kommer i - her.

Jeg vil være slavetøs 24/7TV: Derfor er piger til s/mS/M er terapi

BDSM-forhold er altid ulige
Abonnerer man på de to overstående fordomme, er det klart, at man tror, at et BDSM-parforhold nødvendigvis må være et forvredent hjemmediktatur, hvor sadisten bestemmer alting, og masochisten laver alt husarbejdet. Der findes såkaldte 24/7-forhold, men de er altid indgået af to parter. To parter, der begge ved, hvad de går ind til.

Langt de fleste faste BDSM-forhold er dog on/off-forhold. Vi supplerer en helt normal hverdag, hvor man deles om pligter og tager beslutninger i fællesskab, med et rollespil, der kun udspiller sig, når man dyrker sex. Vi påtager os andre og mere lyssky personligheder og udlever dem, når tid og lejlighed tillader det.

Kom på kursus i kvæle-sexUnge kvinder fanget i S/MKinky sex gør dig lykkeligTV: Frække pisk for begyndere

BDSM handler om smerte
Ja, det gør det. Nogle gange. Andre gange handler det om magt, frivillig tvang og underkastelse. Nogle gange handler det om at være bundet og ikke kunne gøre modstand. Alle gange handler det om krælighed og begær mellem mennesker.

Men smerte er ikke et krav. Smerte er et krydderi, man kan tilføje legen, hvis alle parter synes, det er fedt. Smerte er et enkelt instrument i den kæmpemæssige værktøjskasse, vi kalder sex. BDSM handler ikke om, hvem der kan tåle flest tæsk, men om at alle deltagere skal have det rart - og nogle har det bare rarere, hvis der er pisk og lussinger involveret.

Smerte har mange udtryk og former - læs om dem her.

Derfor er vi til s/mVær pervers for en dagSådan styrer jeg manden seksuelt

BDSM-udøvere er freaks
Man kan altså ikke altid genkende en BDSM'er på gaden. Det er et fåtal af os, der går rundt med vores seksualitet udenpå tøjet. De fleste af os er helt normale mennsker med jobs, venner og børn. Vi skiller os ikke nævneværdigt ud fra resten af menneskeheden. Selvfølgelig er der undtagelser (undertegnede iberegnet), men generelt kan du aldrig vide om den flinke, midaldrende dame ,du deler sæde med i bussen, er en vild og nådesløs domina hjemme i privaten.

Kinky sex er ikke spor sygt

Tjeneren på cafeen kan sagtens være en underkuet hund, når han har fri. Direktøren og konen er lige så tilbøjelige til at dyrke urin-sex og genitalie-spanking, som de sortklædte og piercede freaks, du møder på skumle barer i nattelivet. Vi vandrer iblandt jer, og I kan lige så godt affinde jer med det.

Som jeg flere gange har været inde på er der undtagelser. Der findes selvfølgelig sadister, der slet ikke lever op til deres ansvar, og masochister, der fejltolker deres egne ønsker. Der findes usunde forhold alle steder, også blandt os. Men der er altid nuancer, hvilket folk desværre har det med at glemme.

Der er ingen fast opskrift på et BDSM-forhold, og det ville da også være kedeligt, hvis der var det!

Nysgerrig? Læs en begynder-guide til BDSM her.

Så frække er de perverse blogs