Annonce:
Annonce:

Skal du fortælle, at du har været utro?

Du har været sammen med en anden, og du ved godt, det var en dårlig idé. Men hvad gør du? Letter dit hjerte overfor kæresten eller holder tand for tunge

- Det er ikke alle, der ønsker at vide noget om utroskab, men som udgangspunkt er man nødt til at forholde sig til de aftaler, der ligger, og rette sig efter dem, siger sexologen. (Foto: shutterstock.com)
- Det er ikke alle, der ønsker at vide noget om utroskab, men som udgangspunkt er man nødt til at forholde sig til de aftaler, der ligger, og rette sig efter dem, siger sexologen. (Foto: shutterstock.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Har du være utro, skal du ikke sige det til din kæreste. Det mener terapeuten Esther Perel i artiklen Utro? Hold din mund.

Også vores læsere er overvejende enige med udsagnet om, at man ikke altid skal fortælle sin kæreste, hvis man har knaldet ved siden af. %8 procent af kvinder og 68 procent af mændene har den holdning. Se afstemningen under artiklen her.

Men ikke alle er enige i det udsagn. For eksempel sexolog Maj Wismann, der her giver råd omkring utroskab´.

Utro? Hold din mund

Det kan være fristende ganske enkelt at tie stille, hvis du har fået rodet dig ud i en affære med én, som ikke er din faste partner. For hvad skulle der dog komme ud af at fortælle det, andet end ballade og tårer i stride strømme?

Få gang i jeres fælles sexliv – prøv den nye trend:Pegging - læs mere om den på Tidens Kvinder

Annonce:

Faktisk rigtigt meget, mener sexolog og parterapeut Maj Wismann, som råder alle, der har været utro til at droppe skuespillet og bekende sine synder.

Hver 5. i undersøgelse: Oralsex er ikke utroskab

- Har man i sit parforhold indgået en aftale om, at man er monogam, dvs. ingen utroskab, så skal man selvfølgelig fortælle sin partner, hvis man har været utro.Ligegyldigt hvilken gradbøjning af utroskab, man så taler om, siger hun til Tidens Kvinder og fortsætter:

- Det er ikke alle, der ønsker at vide noget om utroskab, men som udgangspunkt er man nødt til at forholde sig til de aftaler, der ligger, og rette sig efter dem. Også selvom en konfrontation og bekendelse af utroskab kan være voldsomt ubehagelig, påpeger hun og understreger samtidig at en aftale ikke behøver at være noget, man decideret har sat ord på. I de fleste forhold vil der være en stiltiende, fælles forståelse af, at man selvfølgelig ikke er sammen med andre, og den må man selvfølgelig tage alvorligt.

Annonce:

Derfor er det så svært at tale om sex. Læs med på Tidens Kvinder

Utroskab gør ondt
- Jeg har mødt flere klienter, der efter mange år har fundet ud af, at deres mand eller kone engang var utro, og som nu føler, at de har 'spild' deres liv. Og det er jo unfair, at hele ens parforhold skal ødelægges af utroskab. Derfor mener jeg meget bestemt, at man skal smide kortene på bordet. Og er du i tvivl om, om du har gjort noget forkert, så har du med høj sandsynlighed overskredet din partners grænser, hvad angår utroskab, fortæller Maj Wismann videre.

Annonce:

- Man skal aldrig negligere den smerte, der ligger i et tillidsbrud pga. utroskab, og den største fejl, den utro ofte laver, er at få partneren til at føle skyld. Men det er aldrig partnerens skyld, at du ikke har kunnet holde bukserne på. Aldrig. Så når du skal bekende, så er det dit ansvar, at du har begået utroskab, og ingen andres. Og jo længere du venter med at fortælle det, jo værre bliver tillidsbruddet, fastslår Maj Wismann og slutter af med et godt råd:

- Mit bedste råd er: Læg kortene på bordet, påtag dig det fulde ansvar for din utroskab, ret op på tilliden og undskyld igen og igen.

Pornoinstruktøren Erika Lust: Sådan vil kvinder ha’ sex

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: