Derfor nøjes vi med den næstbedste

Frygten for at være single kan få nogle mennesker til at nøjes med dårlige parforhold og oven i købet bevidst vælge de helt forkerte partnere

Tryghedstrang kan betyde, at nogle finder sig i dårlige forhold. (Foto: shutterstock.com)
Tryghedstrang kan betyde, at nogle finder sig i dårlige forhold. (Foto: shutterstock.com)

Er du tryghedsjunkie, når det kommer til parforhold? Er den mest skræmmende tanke for dig ikke en ny verdenskrig, men at vågne op alene i morgen, dagen efter og måske det meste af et år? Og synes du, at mennesker, der har været singler i lang tid, dybest set er de mest sørgelige, du kender?

- Nogle af os har lært at acceptere, at intet i livet er perfekt, heller ikke en kæreste. De af os har fundet sig en dejlig, langt-fra-perfekt kæreste. Men andre tror, at lige om lidt, måske lige rundt om hjørnet, vil vi finde en, som er ’mere rigtigt’ for os end ham eller hende, vi har på hånden. (Foto: colourbox.com) Sex og samliv Kæresteguide: Sådan finder du den rigtige

Så er du højst sandsynlig typen, der hellere selv vil nøjes med næstbedst end vente på ham eller hende, der er tæt på den ideelle partner for netop dig. Og er du allerede i et halvdårligt parforhold med en (næstbedst), vil du hellere forblive i det end kaste dig ud fra timetervippen som single, hæve barren og gå all-in i jagten på førstepræmien.

Det viser et studie () fra University of Toronto, viderebragt af bl.a. livescience.com

- Disse mennesker bliver måske i forhold, de dybest set ikke er lykkelige i, eller de vælger partnere, der ikke er de mest hensigtsmæssige for dem, udtaler Stephanie Spielmann, der er kvinden bag undersøgelsen.

Spielmann mener desuden, at barn- og ungdommens præfabrikerede historier om prinsen eller prinsessen, vi nok en dag alle sammen skal ende med, får os til at danne negative forestillinger om singler som lavere rangerende mennesker end de, der udgør en enhed bestående af to.

Øjenkontakten er måske det vigtigste instrument, vi har til at knytte os til hinanden. Vi søger beroligelse og kontakt gennem at få øjenkontakt, og vi lukker af for kontakt ved at fjerne blikket. (Foto: colourbox.com) Sex og samliv Fem tegn på at dit forhold holder evigt

Er det så ubevidste eller bevidste (dårlige) valg, vi træffer, hvis vi hører til typen, der frygter at være single? Tja, det mest overraskende i undersøgelsen var faktisk, at de mennesker, der var mest bange for at blive det, udmærket godt vidste, at de ofte traf de helt forkerte beslutninger vedrørende egnet dating-materiale.

De ønskede bare så voldsomt at være i et parforhold, at de valgte at overse alle advarselslamper i f.eks. datingprofiler, der for andre med måske mere tålmodighed, højere selvværd og ikke mindst højere ambitioner skreg til himlen.

- Vi holder os alle sammen så hulens tilgængelige til hverdag. Vi lader alt muligt afbryde, hvad vi lige har opmærksomheden på, siger Bentzen. (Foto: colourbox.com) Sex og samliv Disse 15 minutter redder dit forhold

0 kommentarer
Vis kommentarer