Er hun kommet over sin eks?

Find ud af, om din nye kæreste virkelig er klar til et seriøst forhold med dig

On the rebound: Måske er du blot en overgangsfigur i hendes kærlighedsliv. (Foto: colourbox.com)
On the rebound: Måske er du blot en overgangsfigur i hendes kærlighedsliv. (Foto: colourbox.com)

Hun slikker stadig sårene efter sin seneste kæreste. Hun kan efterhånden se andre i øjnene, men er nok ikke helt klar til et nyt forhold.

Boom, siger det så, og pludselig står der et pragteksemplar af det modsatte køn foran hende - dig. Boom-boom, og så har I sex, og det er nok lidt sært i begyndelsen, men det går.

Men hvilken vej skal I gå derfra? Bliver du en rebound-kæreste, der i virkeligheden blot er et springbræt til den næste ’rigtige?’ Eller kan I indgå i et ligeværdigt og længevarende fast forhold.

Gør din nye kæreste bedre end den gamle

Hyggesex
De populære amerikanske sex- og parterapeuter Dan og Jennifer, fra askdanandjeniffer.com, giver en række tips til den person, der er begyndt at kæreste rundt med en, som lige er kommet ud af et forhold.

Man skal med andre ord finde ud af, om vedkommende stadig er for fucked up og følelsesmæssigt forstyrret af sin eks.

Nogle indgår i et rebound-forhold kun med hyggesex for øje. Det er jo ikke nødvendigvis en dårlig ting, især hvis begge parter kender præmissen. Men hvordan finder du ud af det? Hvordan undgår du at få følelserne i klemme med en, der viste sig ikke at være klar til en ny kæreste?

Ny kæreste koster dig to venner

Hvem afsluttede?
Først og fremmest skal du finde ud af, hvem der afsluttede forholdet. Hvis din potentielle partner var den, der forlod, er det mere sandsynligt, at vedkommende er klar til dig. Er vedkommende til gengæld efterladt i regnen, er han/hun muligvis stadig for fokuseret på sin eks.

En ting er, at vedkommende måske direkte siger, at han eller hun stadig har følelser for eks’en, for dem kan man ikke bare slukke efter behov.

En anden og værre ting er, hvis personen er i jævnlig kontakt med sin gamle flamme. For den hyppige kontakt - mail, sms eller i virkeligheden - vil holde følelserne præsente og gøre det endnu sværere at komme videre.

Det skal du forklare vedkommende. Fortæl, at det gør dig utilpas, at han/hun har så meget kontakt til eks’en. Sig, at din potentielle kæreste, at hun vedkommende skal fokusere på jeres forhold i stedet. '

Vi vil ikke have andres aflagte eks'er

Tid
Måske vil han eller hun hævde, at det ikke betyder noget - og måske fortsætte bagom din ryg. Allerede her skal du afgøre, om det er for meget og skride.

Men måske har vedkommende bare brug for tid, for det tager tid at komme over en ekskæreste, især hvis man er blevet forladt.

Hvis bruddet er nyligt, så træk dig lidt tilbage og lad vedkommende samle sig selv. Måske er han eller hun ventetiden værd. Det kan være, du ikke kommer til at vente så længe, hvis han/hun reelt mener, at personen ikke tager kontakt med sin eks.

Men hvis I allerede har datet i et stykke tid, og vedkommende stadig ikke kan finde ud af at komme videre, kan det betyde, at han eller hun heller ikke gør det foreløbig.

Og så er det på tide, at du kommer videre selv. Find en, der respekterer dig, og som kun vil være sammen med dig på alle planer.

Klik eks'en ud af dit liv