Derfor fantaserer vi om andre i sengen

God sex er en kombinationen af friktion og fantasi, så du skal ikke skamme dig over at drømme om andre i sengen

Sex er ikke kun, hvad der sker nede kroppen, den rene fysiske nydelse. Det er i lige så høj grad, hvad der foregår oppe i hovedet.

Derfor er det måske heller ikke overraskende, at over halvdelen af vores læsere tænker på andre, mens de dyrker sex med deres partner. Og det er faktisk meget normalt, ifølge eksperterne.

Men hvorfor overhovedet fantasere om nogle andre personer og andre hændelser end dem, man lige har gang i?

Sexolog og parterapeut Rikke Thuesen mener, man sagtens kan have fantasier om andre, også når vi har sex med vores partner:

- Det er også helt naturligt, og det behøver ikke at betyde, at man er i et dårligt forhold. Det handler ikke om utroskab, eller om at en anden er bedre, eller om at vi hellere ville være sammen med Brad Pitt eller ham/hende, vi flirtede med i morges.

Læs: Det mener læserne om at fantasere om andre

Frirum
Sexfantasier er et frirum, og nogle gange kan de give et ekstra kick, fordi vi i fantasien tør vi give mere slip end i virkeligheden, og det kan puste til ophidselsen og give os mere frihed i selve akten, mener Thuesen.

- Fantasier kan bruges som et krydderi til parforholdet. Kan man udveksle ideer, tale om at prøve andre ting, og åbent og trygt finde ud af, hvad man har af lyster, er det med til at sikre udvikling og passion i det sexliv, man har med sin partner.

Læs: Pas på de farlige fantasier

Meditation
Det samme er journalisten Michael Castleman inde på. Han har bland t andet skrevet ’Great Sex: The Man's Guide to Whole-Body Sensuality.’

- God sex er en kombination af friktion og fantasi. De fleste nyder friktion, men nogle skammer sig over fantasierne. Og det er synd og skam, for det er sundt og normalt, skriver han på psychologytoday.com, hvor han sammenligner sex(fantasier) med meditation og opfordrer folk til at se dem som sådanne, for det vil fjerne noget af skylden:

Elskere tager fælles tid ud af kalenderen fra deres travle liv. De trækker vejret dybt, slapper af, overskrider deres individuelle kroppe, så de føler sig tæt forbundne, hvorefter de kommer ud på den anden side, friske og afslappede. Elskede sidder næppe stille, men udskifter meditationsmantraet med seksuelle udforskninger, forklarer Castleman.

- Og de tanker og fantasier, der løber gennem hovedet, når man har sex, skal man tillade sig selv at observere og lade flyde frit, fuldstændig som i meditation, mener Castleman.

Læs: Pigerne skammer sig over s/m-fantasier

Dele dem?
Men skal man dele fantasierne med sin partner?

- Det med at dele er svært, for mange af os tager det ilde op. Man føler det som en afvisning, hvis man får at vide, at ens partner ligger og fantaserer om en anden. Er det en figur som George Clooney eller Angelina Jolie, ved man, at det ligger i fantasiens verden, og så kan det måske bedre accepteres.

- Men er det naboen eller kollegaen, man indrømmer, at tankerne er optaget af, når man ligger i den hede stund, så bør man nok holde det for sig selv, for det inddrager et faremoment, der kan skade forholdet - for det kunne jo reelt ske i virkeligheden, og handler sexfantasien i virkeligheden om en skjult forelskelse. Så på den led kan fantasien skade forholdet unødigt, og det kan give utryghed og usikkerhed.

Læs: Her er kvindernes frækkeste fantasier

Læs: Her er mændenes top 10 over sexdrømme

Faresignaler
Oplever man, at man gentagne gange eller stort set konstant fantaserer om andre, når man dyrker sex med sin parter, så bør man også se det som et faresignal, ifølge Thuesen:

- Der er garanteret noget galt med forholdet, og det betyder, at kroppen ikke kan give sig hen til den anden, og man skal have fantasien for at tænde. Her bør man tage fat om problemet og få talt om, hvad der kan gøres.

Seksuel lykke
Her er Michael Castleman ikke helt enig: Han mener, at sexfantasier under sex kun er et problem, hvis man altid fantaserer om deres samme virkelige person. Men det er nok snarere et udtryk for en slags forelskelse og har derfor ikke så meget at gøre med ægte fantasier, de mærkelige, vidunderlige, umulige, som optager bevidstheden for en tid og derefter forsvinder igen.

- Hvis du accepterer dine fantasier, får det dig til at slappe mere af under sex. Og afslapning er nøglen til seksuel lykke.

Læs: Det mener læserne om at fantasere om andre

Læs: Forskellen på mænd og kvinders fantasier

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere