Når sex er en blodig affære

Blodsex: Samleje under menstruation deler vandene

Ikke i aften, skat, jeg bløder. For nogle er menstruation en hindring, mens andre er ligeglade. (Foto: colourbox.com)
Ikke i aften, skat, jeg bløder. For nogle er menstruation en hindring, mens andre er ligeglade. (Foto: colourbox.com)

Det er mere klattet og klistret, end det plejer at være, der hænger en særpræget lugt af jern i luften, og bagefter ligner sengen, du og din partner noget fra en teenage slasherfilm.

Kvinden har haft menstruation og har lige haft blodsex - og I har ikke været sarte.

To kvindelige forskere fra Department of Psychology, Clark University, og Department of Human Development, Virginia Polytechnic Institute and State University satte sig for at finde ud af, om unge kvinder lader sig seksuelt hæmme af menstruation. Undersøgelsen er blevet offentliggjort i Journal of Sex Research.

Ud af de 108 unge kvinder mellem 18 og 23 havde godt halvdelen ikke noget problem med at dyrke sex under menstruaution. Af denne gruppe var der procentvis flere der var i fast forhold, hvor deres heller ikke deres partner ikke udtrykke væmmelse over konceptet.

Den anden gruppe unge kvinder omtalte blodsex i stærkt negative vendinger.

Liderlighed får dig til at tænde på sære ting

Ulækkert
Kigger vi på vores egen lille afstemning til højre for artiklen her, ligger tallene sig ikke langt fra den amerikanske undersøgelse. Lidt under halvdelen af både mænd og kvinder ikke afholder sig fra sex, når kvinden bløder. Det mest overraskende her er måske, at flere kvinder end mænd finder det ulækkert..

Vi spurgte sexolog og parterapeut Katrine Berling, der synes det er ærgerligt at så mange holder sig fra sex, når kvindens menstruere.

. Der er ingen tvivl om, at når vi kvinder har vores periode, så bliver vi faktisk meget mere liderlige, og vi kan have det bedste sex og få endnu bedre orgasmer, vi skal bare lige smide de sidste hæmninger og gøre det.

Katrine Berling kan dog godt forstå, at nogen synes, det er lidt ulækkert, og peger, ligesom undersøgelsen, på kulturelle og religiøse forestillinger om, at kvinder er urene, når de bløder. Samtidig anfører hun, at kvinder lugter anderledes, når vi bløder, og det skal man jo lige vende sig lidt til.

- Men vi bløder alle sammen, altså indtil klimakteriet, og det er jo helt naturligt. Så gå i bad inden du har sex, og vask dig godt med masser af vand, læg et håndklæde på sengen, så det ikke sviner alt for meget, eller hav sex i badet, så er der ingen problemer der.

Også mænd
Det er langt fra kun kvinder, der har det underligt med at have blodsex:

- Jeg har mødt mange mænd, der direkte finder det skræmmende, når der er blod på deres penis, som om de næsten føler sig befængt. Så siger jeg bare at de skal lade være med at kigge ned Men heldigvis findes der også den anden slags mænd, der tager det helt afslappet, og som kan have sex med blødende kvinde, siger Katrine Berling.

Nogle finder det faktisk ophidsende, blandt andet fordi nogle kvinder er mere liderlige, når de menstruerer, mener Berling.

- Og jeg har endda været så heldig, at jeg har mødt mænd, der også vil slikke en, selv om man bløder, men det hører nu til sjældenhederne, men de findes og hurra for det, lyder det fra Katrine Berling, der anbefaler nybegyndere at vælge en af de dage, hvor kvinden bløder lidt mindre:

- At holde sig fra sex, bare fordi man bløder lidt, det er ærgerligt!

Jeg vil have sex under menstruationen Jeg vil have sex under menstruationen

Det mener læserne om blodsex

Susanne, 47: Forbudt
Jeg dyrker blodsex og finder det ret frækt. Både fordi jeg er mere liderlig i den periode, men også fordi det er lidt forbudt-agtigt. Mange mænd er ligeglade, om der er blod eller ej, men der er desværre også en del mænd, der finder det ulækkert.

Karin, 30: Brug et håndklæde
Jeg har som regel ikke noget imod sex under menstruation. Det klares med et håndklæde på sengen eller sex under bruseren. Det kan da hænde, at jeg bare slet ikke har lyst, men det er sjældent, og som regel ikke pga. blodet. Men ellers lader jeg det være op til min partner, om han har lyst - hvis fyren synes, det er ulækkert, skal han bestemt ikke derned. Så får jeg lige så meget ud af ’bare’ at give ham et blowjob eller noget i den stil.

Sten, 41: Smerteforløsning
Min partner har meget ondt, når hun bløder, og hun synes, at sex er en dejligt lindrende massage, så hun ’kræver’ sex, når hun bløder - og jeg er temmelig ligeglad, så det gør vi.

Margrete, 51: Glæd jer
Jeg dyrkede blodsex. Nu er jeg kommet i en alder, hvor menstruation ikke længere lægger en dæmper. Glæd jer bare, for lysten til sex forsvinder bestemt ikke efter overgangsalderen.

Steffan, 27: Frækt og ulækkert
Vi kan godt finde på at dyrke sex, når hun har menstruation. De piger, jeg har været sammen med, har tit sagt, at de sagtens kan blive mere liderlige, når de har mens. Menstruationen er til gengæld ulækker for dem. En har beskrevet det til mig som at gå rundt og skide lidt i bukserne hele tiden. Så de føler sig vildt liderlige og ulækre på samme tid.

Kan jeg få hende til ikke at føle sig ulækker, og det kan jeg tit bare ved at udtrykke, at jeg synes, hun er superfræk, selvom hun ikke nødvendigvis selv synes det, så kan vi sagtens dyrke vild sex. Hvis jeg først er tændt, så er jeg ligeglad med lidt blod. Det kigger man jo først på bagefter.

Læserne: Her går sexgrænsen

Julie, 24: Ligeglad
Min kæreste og jeg dyrker sex, selv om jeg har menstruation, og heldigvis er jeg ikke typen, som bløder meget eller døjer med voldsomme menstruationssmerter. Jeg føler mig ikke ligefrem super sexet, når jeg bløder, men min kæreste er ligeglad, og så er det ikke et problem. Vi afholder os dog fra, at han slikker mig eller piller ved mig down there - det ville være lige ulækkert nok. Kan nu godt forstå, hvis fyre ikke bryder sig om at dyrke sex med en blødende kvinde.

Tina. 30: Afskyeligt
Jeg finder det afskyeligt (og for flovt). Mine partnere har accepteret mit ønske om IKKE at dyrke 'blodsex'. Bare jeg kan ligge og nusse lidt, så er de OG jeg tilfreds.

Sådan virker din liderlighed

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.