Annonce:
Annonce:

Sådan bliver din 1. date en succes

Grundregler: Hvad skal I spise, og hvad skal I tale om? Vi guider

Spis pænt, smask ikke, tal ikke med mad i munden og bestil en ret, der ikke lugter, og en, som sender de rigtige signaler. (Foto: colourbox.com)
Spis pænt, smask ikke, tal ikke med mad i munden og bestil en ret, der ikke lugter, og en, som sender de rigtige signaler. (Foto: colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Det kan godt være, at det er blevet lettere at komme på date, når man har apps som Tinder, Grindr og Hot or Not.

Men selve daten kan stadig være nervepirrrende og kikset, især hvis man ikke følger visse uskrevne datingregler.

Restaurant-boookingsiden Restaurant 2 Night (r2n.dk) som formidler last-minute restaurant-tilbud, og datingsitet for de genetisk velstillede, beautifulpeople.dk har i fællesskab udarbejdet en lille manual på baggrund af brugerundersøgelser:

Grimme kvinder er bedst i sengenSeks grunde til at hade dating

Det skal man gøre på madfronten, hvis man vil sikre sig date nummer to:

Spis pænt, smask ikke, tal ikke med mad i munden og bestil en ret, der ikke lugter, og en, som sender de rigtige signaler.

Og det er for eksempel ikke en McFeast-menu på McDonald's, for usund fast food signalerer, at man ikke tager vare på sin krop.

Datingsite for madludereHer går vi på date

Omvendt skal du heller ike bestiller en salat:

Annonce:

Du skal nemlig heller ikke virke ALT for sund! Bestil derfor aldrig en salat - det kan nemlig få din date til at føle sig begrænset i sine valgmuligheder. Som disse tre udtalelser fra singlerne viser:

'Min date skal ikke bestille en salat – for så føler jeg, at jeg ikke kan bestille en bøf.'

'Den mest ucharmerende ret min date kan bestille er salat, fordi jeg hellere vil have en mand, der spiser kød.'

'Det værste på en date ville være, hvis min date ikke bestiller noget, eller hvis han bestiller en ret, der får min ret til at se voldsom ud. Så føler jeg mig ikke som kvinden.'

Modne Hanne: Knalde først - kaffe bagefterFem råd der scorer dig en date

Det er ikke let at tilfredsstille de smukke singler: For du må heller ikke spise en ildelugtende ret. Ikke kun fordi daten overfor dig skal lugte til det, men hvis nu daten udvikler sig til et godnatkys, ville det da være surt at blive afvist på målstregen.

'Det ville ikke være super charmerende, hvis min date sad og spiste totalt ildelugtende mad.'

Tre enkle råd: Sådan får du en kæresteFem trin til en god date

Men hvad må du så?

Annonce:

Jo sushi er det sikre valg - især hvis du kan dyppe en nigiri i soya-wasabi-skålen uden at spilde. Husk dog at din date kan være sushi-begynder. Det udarter sig hurtigt til lidt af et cirkus, når et stykke futo-maki lander i en skål soya fra halv meters højde, og så kan du bruge resten af daten på at tænke på, om du overhovedet kan få soyaen af dit nøje udvalgte outfit igen, i stedet for at fokusere på daten overfor dig.

Running Sushi er tilgengæld et no-go, da man kigger mere på rullebåndet end selve daten.

Og hvem betaler så gildet?

Det er selvfølgelig manden.

Efter 236 dates: Nu ved hun hvad mænd lyver om

Vi spurgte sexolog og parterapeut Rikke Thuesen, hvad man skal gøre på 1. date for at sikre sig en opfølger.

Rikke, nu er denne guide jo baseret på, hvad de attraktive singler mener - gælder der andre regler for de udseendemæssigt udfordrede?

- Nej, der er ikke andre regler, der gælder for de grimme. Men desværre kan de smukke ind imellem slippe afsted med dårligere adfærd, fordi de ser godt ud, siger Thuesen, der er enig i singlernes madvalg. Som du kan se under artiklen her.

På kærestejagt? Få professionel hjælpKvinders seks største datingfejl

Her er sexologens fem hurtige tips til en adfærd på en god første date:

Annonce:

- Tal om fremtiden og hæng ikke i fortiden. Det er selvfølgeligt interessant at høre lidt om din fortid og baggrund, men hvis du bruger for meget tid på at dvæle ved ting, der er sket, kan du fremstå kedelig og uopfindsom og uden visioner og mål.

- Så tal istedet om, hvor du vil hen i dit liv. Hvad drømmer du om. Hvor vil du gerne hen på din næste rejse. Osv. Og inddrag noget om, hvordan du ser et fremtidigt liv med en kæreste.

Mænds seks værste datingfejlDatingregel nr. 1: Sluk den mobil!

- Tal ikke om din eks. Mange blabrer løs om en eks. Stop det, hvis du vil have en date nummer to. Uanset om du taler dårligt eller godt om din eks, så virker det, som om du ikke har sluppet det forhold. Og der er sjældent nogen, der synes, det er sjovt at starte et forhold i et trekantsdrama.

- Husk Emma gad. Der er noget om pli og god stil og opdragelse. Vær galant, hvis du er en mand, og giv ham lidt plads hvis du er en kvinde. Og husk de helt almindelige regler for god opdragelse. Tal ikke med mad i munden. Afbryd ikke. Tal ikke i telefon ved bordet. Stil spørgsmål og lyt interesseret.

Annonce:

- Skab latter og god stemning. Alle kan godt lide at grine. Så en god regel for at få den anden date er at skabe en god stemning, hvor der er latter. Nu behøver du jo ikke være standupper eller øve vandede vigtigheder, men tænk over samtaleemner, der kan give anledning til et smil.

Datingguide: Få succes på første møde

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: